Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil inbrekers de cel in

Toegevoegd: 22-10-2015, 20.47 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag de rechtbank gevraagd drie Rotterdammers een celstraf van elk een jaar op te leggen. De drie zijn volgens het OM verantwoordelijk voor twee inbraken en een poging daartoe.


Tijdens de behandeling van de zaak schitterde een van hen door afwezigheid en beriepen de twee anderen zich op hun zwijgrecht. Wat die dag volgens buurtbewoners opviel was hun rondrijdgedrag in de buurt. Een buurtbewoner noteerde het kenteken en een vaag signalement. De politie koppelde daaraan enkele inbraken die die dag waren gepleegd en toen de auto met daarin twee Rotterdammers in het vizier kwam werden de heren aangehouden.

De derde kwam aanlopen en zei dat-ie op weg was naar zijn vriendin, die even verderop woonde. Hij werd later alsnog aangehouden. Voor de officier van justitie was er voldoende bewijs om het stel te vervolgen: de auto waarin ze reden, de braaksporen die vrijwel perfect matchten met het inbrekersgereedschap dat in hun auto werd gevonden en een horloge dat kort daarvoor was gestolen maar in de politiewagen werd gevonden waarmee een van hen werd vervoerd.

De advocaten van de drie verzochten de rechtbank hen vrij te spreken omdat volgens hen er misschien wal aanwijzingen waren, maar geen enkel bewijs. De uitspraak is over veertien dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren