Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

170 Kilo illegaal vuurwerk in woning Bruinisse

Toegevoegd: 26-12-2015, 13.49 uur
Dit vuurwerk lag in een woning in Bruinisse.
Dit vuurwerk lag in een woning in Bruinisse.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - In een woning aan de Boekweitstraat in Bruinisse is donderdagmiddag een flinke partij van zo'n 170 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Dat meldt de politie.


Die kwam het vuurwerk onder andere op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Rond 16.00 uur troffen agenten in de garage enkele dozen met illegaal vuurwerk aan. Het vuurwerk bleek afkomstig te zijn uit België.

De bewoner vertelde dat hij het vuurwerk diezelfde dag had gekocht. De illegale partij werd in beslag genomen. Het bleek uiteindelijk te gaan om 170 kilogram. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hij zal zich later op het politiebureau melden om een verklaring af te leggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (27-12-2015 om 13:58)
Dit vuurwerk is veiliger dan het Nederlandse toegestane vuurwerk, dit gaat hoe dan ook af, in tegenstelling dat vuurwerk om de hoek weigert en vervolgens nog eens afgaat. Het is puur de Nederlandse wet die dit verbiedt, dit vuurwerk is voorzien van het CE keurmerk en is honderden euros goedkoper dan in Nederland. Ik wil dit niet verheerlijken, dit zijn gewoon feiten. Nederland is wel EU lidstaat maar verbiedt nogal wat voordelen die de EU te bieden heeft, erg jammer.
Tom (27-12-2015 om 12:18)
Dit heeft wel degelijk met crimineel gedrag te maken. Je mag in Nederland maximaal 25 kg aan vuurwerk in huis hebben en dat is niet voor niets! Je zal er maar naast wonen... Natuurlijk is de overlast van het afsteken van dit soort vuurwerk nihil, maar regels zijn regels. Het is ook niet zomaar een paar kilo's te veel...
martijn (27-12-2015 om 08:21)
inderdaad deze persoon wou een goede show geven met oud&nieuw met veilig goedgekeurd ce vuurwerk. de gene die die anonieme tip heeft gedaan: hufter iemand o&n zo vergallen.
aswin (26-12-2015 om 23:10)
Het is duidelijk dat deze mosselboer gewoon een geweldige vuurwerkshow wilde geven tijdens de jaar wisseling. Dus, geen goed werk agenten! Deze man heeft wat siervuurwerk gekocht in Belgie, daar staat dus straf op in Nederland, maar persoonlijk vind ik dit soort vangsten niks met criminaliteit te maken hebben. Ook vind ik de mans keuze om in Belgie vuurwerk te kopen geen slecht idee. Het vuurwerk in nederland is duurder en een stuk minder spectaculair! Kortom , lullig voor die man!
K.Boem (26-12-2015 om 23:07)
Ik vind het zo knap dat er mensen zijn die een CE-keurmerk op deze foto kunnen ontdekken. Ik zal toch de bril eens moeten poetsen. Tijd en hoeveelheid is in strijd met de wet, dus illegaal is en blijft het. En @Vlissinger, waar haal jij de wijsheid vandaan dat het vrienden zijn geweest die de tip hebben doorgegeven ?
Tom (26-12-2015 om 22:13)
Illegaal of niet, je mag maximaal 25 kg per adres aan vuurwerk voorhanden hebben. 170 kg is dus een forse overtreding! Goed gewerkt dus politie!
Cookie-instellingen beheren