Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 337 km

170 Kilo illegaal vuurwerk in woning Bruinisse

Toegevoegd: 26-12-2015, 13.49 uur
Dit vuurwerk lag in een woning in Bruinisse.
Dit vuurwerk lag in een woning in Bruinisse.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - In een woning aan de Boekweitstraat in Bruinisse is donderdagmiddag een flinke partij van zo'n 170 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Dat meldt de politie.


Die kwam het vuurwerk onder andere op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Rond 16.00 uur troffen agenten in de garage enkele dozen met illegaal vuurwerk aan. Het vuurwerk bleek afkomstig te zijn uit België.

De bewoner vertelde dat hij het vuurwerk diezelfde dag had gekocht. De illegale partij werd in beslag genomen. Het bleek uiteindelijk te gaan om 170 kilogram. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hij zal zich later op het politiebureau melden om een verklaring af te leggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (26-12-2015 om 19:40)
Wat te dwaze mensen om zoveel geld uit te geven aan zulke rotzooi en dan nog illegaal ook er zullen weer ongelukken gebeuren en dan naar ziekenhuis ik heb het al gelezen een jongen zijn vingers kwijt koop dan goed gekeurd sier vuurwerk wat prachtig is en niet gevaarlijk.
J. (26-12-2015 om 17:11)
En wederom word er siervuurwerk in beslag genomen wat CE goedgekeurd is en in Nederland verkocht mag worden, alleen nog niet nu! Gelukkig zie ik geen Cobra's want die moeten ze goed tegenhouden want dat heeft niks met vuurwerk te maken! Ik hoop dat deze persoon het siervuurwerk gewoon terug krijgt.
ARJAN (26-12-2015 om 15:03)
3 dagen te vroeg gekocht had hij het op de 29e gekocht dan had het niet opgevallen. Overigens is dit vuurwerk niet illegaal. Het is categorie 2 vuurwerk met CE keurkmerk. Deze zelfde producten worden ook in Nederland verkocht onder andere merknamen. Grootste probleem voor hem is te vroeg vervoeren en teveel kilo's
Vlissinger (26-12-2015 om 14:12)
het lijkt meer op kinder vuurwerk, zeker nog nooit echt vuurwerk gezien? van je vrienden moet je het maar hebben! ze naaien je bij het leven blijkt weer.
Cookie-instellingen beheren