Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man veroordeeld voor verkrachten jongen

Toegevoegd: 25-02-2016, 14.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 75-jarige Middelburger A. D. is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld voor het misbruiken van een minderjarige jongen.


D. kreeg een een gevangenisstraf van vijftien maanden waarvan een derde deel voorwaardelijk opgelegd. Er geldt een proeftijd van drie jaar en bovendien moet D. een schadevergoeding van 3.000 euro betalen. Ook moet hij zich laten behandelen.

D. had de jongen vanaf maar 2001 vier jaar lang seksueel misbruikt. Ook had hij de jongen verkracht. De jongen was toen het misbruik begon 12 jaar. Dat het misbruik enkele jaren daarvoor al was begonnen achtte de rechtbank niet bewezen.

Het misbruik vond meestal plaats wanneer de jongen door zijn thuissituatie in het weekend bij D. moest slapen. D. werd al eerder voor een zedendelict veroordeeld. In 1989 kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van een half jaar opgelegd.

Zie ook:
- 75-Jarige voor rechter vanwege misbruik jongen (11-02-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rita (25-2-2016 om 19:22)
Waar gaat dat naar toe in Nederland verkrachten mag en de straf is een lachertje, maar o jee als je auto verkeerd staat daar heb je meer probleem mee. Meneer is al bekend maar loopt toch nog gezellig rond, goed dat het mijn buurman niet is.....
Nina (25-2-2016 om 18:15)
3000 euro voor al die jaren misbruik, pfff hij is nog goedkoper uit als iemand die een vrijwillige prostituee bezoekt. Waarom krijgen dit soort walgelijke types zulke lage straffen? Soms denk ik wel eens dat er gewoon binnen ons rechtssysteem ook veel van die viezeriken zitten, ik bedoel een normaal iemand vind een kind zijn leven toch veel meer waard?
d van den berge (25-2-2016 om 17:55)
ff 2 stenen pakken en zn kloten aan diggelen slaan !!! Ik zou hem graag eens afranselen de vuile viespeuk !
Y. (25-2-2016 om 17:43)
Makkelijk praten vanachter je scherm. Zeker als je geen idee hebt hoe het verhaal in elkaar zit. Ik lach om jullie. Verdiend hij straf, ja zeker. Maar deze man is ziek en daar moet hij behandeling voor krijgen. Met castreren, opsluiten, in elkaar slaan word de wereld echt niet beter. En deze man ook niet.
Nederland Pedoparadijs (25-2-2016 om 17:39)
Vanzelfsprekend weer een zeer lage straf, want dat heet dan justitie in dit pedoparadijs. Die reputatie moet beschermd blijven natuurlijk, kinderen niet.
optimist (25-2-2016 om 17:32)
Inderdaad belachelijk weinig deze straf. Hij is sinds 1957 al bezig met dit soort praktijken. Als er iemand is die dit kan weten dan ben ik het!!!! De rest van zijn leven binnen houden, want hij laat het tòch nooit.
Cookie-instellingen beheren