Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Burgemeester waarschuwt voor overlast ramadan

Toegevoegd: 03-06-2016, 14.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann roept via een brief mensen die aan de Ramadan meedoen rekening te houden met anderen en zo overlast te voorkomen. De brief is gepubliceerd op de site van de gemeente.


"Al meerdere jaren ervaren de omwonenden van het Palet overlast tijdens de ramadan. Deze overlast bestaat voornamelijk uit voetballen op het plein en de parkeerplaats in de nachtelijke uren. Verder is het een komen en gaan van auto’s en scooters in de nacht. Vaak ook voert een groep mannen op luide toon gesprekken bij het Palet in de nacht", zo legt de Bergmann de situatie uit.

"Er is op verschillende manieren geprobeerd deze overlast te stoppen. Uit meldingen van buurtbewoners tijdens de ramadan van 2015 blijkt dat dit niet het gewenste resultaat heeft gehad. Tijdens de ramadan van vorig jaar heb ik een brief overhandigd met een laatste waarschuwing en de aanwezigen gesommeerd per direct te stoppen met voetballen en/of het veroorzaken van geluidsoverlast op een andere manier in de omgeving van wijkcentrum het Palet. Dit jaar zal de politie uitsluitend nog handhaven", zo schrijft de burgemeester.

Bergmann laat weten dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) iedereen die tijdens de ramadan onnodig overlast of hinder veroorzaakt zal worden bekeurd en weggestuurd. "De hoogte van de bekeuring bedraagt € 140,-. In voorkomende gevallen zullen overlastgevers worden verwezen naar de Turkse moskee en het naastgelegen voetbalveld aan Het Zwin in Middelburg. Dat is de plaats waar u zich tijdens de ramadan kunt ophouden, praten en voetballen", aldus Bergmann.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (4-6-2016 om 09:44)
Gelukkig wordt er ook rekening gehouden met ons... Dus niet hard praten snachts, geen geluid maken en zeker niet voetballen op straat. Omgekeerde wereld!
roos (4-6-2016 om 09:27)
ai, pas maar op burgemeester en politie, voor je het weet wordt je beschuldigd van discriminatie!!!
Kees (4-6-2016 om 07:48)
Duidelijk signaal, we leven tenslotte in Nederland en niet in een islamitisch land!
P (4-6-2016 om 05:34)
Lieve burgemeester, ik heb elke dag last van scheurende auto's door mijn straatje waar je maar 30 mag en waar ze ook nog opzettelijk even blazen met hun dikke uitlaat eronder. Daarbij lopen er altijd jongeren luidkeels over straat als ze de kroegen verlaten rond 3:00u En zijn er nog wel tig plekken in mijn stadje waar dit gebeurt, Ik zie graag uw brieven tegemoet. Mvg een geen ramadan vierder
Velzen (4-6-2016 om 03:17)
De Ira wist hoe ze met overlastgevers om moesten gaan hoor. Na 1 waarschuwing een knieschot. In Turkije krijgen ze ook de kogel.als ze niet luisteren naar Erdogan.
peter van der sterren (3-6-2016 om 22:43)
kijk dat is een goede burgemeester petje af . een ieder in zijn waarde laten dus ook de mensen die moeten slapen en de volgende dag weer moeten gaan werken.
Cookie-instellingen beheren