Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Burgemeester waarschuwt voor overlast ramadan

Toegevoegd: 03-06-2016, 14.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann roept via een brief mensen die aan de Ramadan meedoen rekening te houden met anderen en zo overlast te voorkomen. De brief is gepubliceerd op de site van de gemeente.


"Al meerdere jaren ervaren de omwonenden van het Palet overlast tijdens de ramadan. Deze overlast bestaat voornamelijk uit voetballen op het plein en de parkeerplaats in de nachtelijke uren. Verder is het een komen en gaan van auto’s en scooters in de nacht. Vaak ook voert een groep mannen op luide toon gesprekken bij het Palet in de nacht", zo legt de Bergmann de situatie uit.

"Er is op verschillende manieren geprobeerd deze overlast te stoppen. Uit meldingen van buurtbewoners tijdens de ramadan van 2015 blijkt dat dit niet het gewenste resultaat heeft gehad. Tijdens de ramadan van vorig jaar heb ik een brief overhandigd met een laatste waarschuwing en de aanwezigen gesommeerd per direct te stoppen met voetballen en/of het veroorzaken van geluidsoverlast op een andere manier in de omgeving van wijkcentrum het Palet. Dit jaar zal de politie uitsluitend nog handhaven", zo schrijft de burgemeester.

Bergmann laat weten dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) iedereen die tijdens de ramadan onnodig overlast of hinder veroorzaakt zal worden bekeurd en weggestuurd. "De hoogte van de bekeuring bedraagt € 140,-. In voorkomende gevallen zullen overlastgevers worden verwezen naar de Turkse moskee en het naastgelegen voetbalveld aan Het Zwin in Middelburg. Dat is de plaats waar u zich tijdens de ramadan kunt ophouden, praten en voetballen", aldus Bergmann.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lou (3-6-2016 om 17:57)
Geef dit soort zaken geen PODIUM, want daar kicken ze op, gewoon bekeuren en niets in de media.
Iemand (3-6-2016 om 17:37)
We moeten accepteren dat zeeland binnen 10 jaar een 2de randstad is. We zijn zo tolerant en soft dat het gewoon een feit is en daar gaan boetes of celstraffen niet bij helpen. Het houd niet op niet vanzelf.
rosa104 (3-6-2016 om 17:34)
heel goed plan van de burgemeester Bergmann dit aan te pakken..........het is wekenlang en dat kan gewoon niet.
peter Quack (3-6-2016 om 17:33)
Rekening houdende met het feit dat ze daarna de politie aanklagen wegens discriminatie en racisme zal er wel niet gehandhaafd worden. Zo werkt dat in Nederland. Wie wordt hier nu gediscrimineerd? Wij als Nederlander. het is ronduit belachelijk dat een burgemeester hier voor moet waarschuwen. Als je jezelf een beetje hebt aangepast aan onze normen en waarden hou je er gewoon rekening mee zonder dat een burgemeester dat roept.
T. Ollerant (3-6-2016 om 16:27)
Wanneer je iets zegt over de geluidsoverlast die deze mensen veroorzaken, wordt je gelijk bestempeld als racist... Goed signaal van de burgemeester, nu ook de daad bij het woord voegen!
A.J.A. Tollah (3-6-2016 om 15:34)
Rekening houden met een ander is moeilijk, en owee als je er iets van zegt. Denk dat de politie na alle waarschuwingen dan ook maar moet rammen dan.
Cookie-instellingen beheren