Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester waarschuwt voor overlast ramadan

Toegevoegd: 03-06-2016, 14.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann roept via een brief mensen die aan de Ramadan meedoen rekening te houden met anderen en zo overlast te voorkomen. De brief is gepubliceerd op de site van de gemeente.


"Al meerdere jaren ervaren de omwonenden van het Palet overlast tijdens de ramadan. Deze overlast bestaat voornamelijk uit voetballen op het plein en de parkeerplaats in de nachtelijke uren. Verder is het een komen en gaan van auto’s en scooters in de nacht. Vaak ook voert een groep mannen op luide toon gesprekken bij het Palet in de nacht", zo legt de Bergmann de situatie uit.

"Er is op verschillende manieren geprobeerd deze overlast te stoppen. Uit meldingen van buurtbewoners tijdens de ramadan van 2015 blijkt dat dit niet het gewenste resultaat heeft gehad. Tijdens de ramadan van vorig jaar heb ik een brief overhandigd met een laatste waarschuwing en de aanwezigen gesommeerd per direct te stoppen met voetballen en/of het veroorzaken van geluidsoverlast op een andere manier in de omgeving van wijkcentrum het Palet. Dit jaar zal de politie uitsluitend nog handhaven", zo schrijft de burgemeester.

Bergmann laat weten dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) iedereen die tijdens de ramadan onnodig overlast of hinder veroorzaakt zal worden bekeurd en weggestuurd. "De hoogte van de bekeuring bedraagt € 140,-. In voorkomende gevallen zullen overlastgevers worden verwezen naar de Turkse moskee en het naastgelegen voetbalveld aan Het Zwin in Middelburg. Dat is de plaats waar u zich tijdens de ramadan kunt ophouden, praten en voetballen", aldus Bergmann.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Klein (3-6-2016 om 22:26)
Ik ben er de laatste jaren vaak langs gereden in de nacht. En was zeker niet zo overdreven als wordt omschreven. De jongeren staan daar en praten met mekaar. De gemeente zou eens begrip moeten tonen en kijken voor een oplossing in plaats van te klagen.
Gerard (3-6-2016 om 20:21)
Heeft niets met Ramadan te maken. Overlast is overlast. Of het nou Kerst, Ramadan of Jom Kippoer is. Gemeente Middelburg moet maar even eerst haar financiën op orde houden want ze staan nog steeds onder toezicht. En daarna even graag het personeel bijscholen, want dit slaat nergens op. Overlast in de nacht is simpelweg overlast in de nacht! Dus aanpakken die mensen en gelijk op de bon.
Will (3-6-2016 om 20:15)
Ramedan afschaffen Klaar er mee, Zware Piet mag ook niet meer. Waar blijft onze cultuur ?
adriaan (3-6-2016 om 19:14)
Is erg moeilijk voor dit soort mensen om respect te hebben voor een ander.Z e houden helemaal geen rekening mee dat anderen gaan werken de volgende ochtend. Werken???? Ja werken... dat woord kennen ze niet echt. Hoop dat er flink opgelet en bekeurd word zodat ik uitgerust mijn bed uit kan om naar mijn baas te gaan.
Vlissinger (3-6-2016 om 19:10)
Het is toch wel een beetje raar van deze burgemeester, zo wil hij nog een paar honderd met dezelfde geloofsovertuiging in Middelburg parkeren maar mogen ze de gebruiken van hun cultuur niet uitoefenen. Als de verkeerde lieden dit oppikken wordt hij nog uitgemaakt voor recht extremist en heeft hij een aanklacht voor discriminatie aan z'n broek.
Peter Rook (3-6-2016 om 18:01)
Tja, maar als het wk voetbal is dan kan alles natuurlijk tot diep in de nacht en dat is geen discriminatie
Cookie-instellingen beheren