Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zware verwondingen na hondenbeet

Toegevoegd: 22-07-2016, 11.08 uur - Update: 22-07-2016, 15.16 uur
Door: Roland de Jong

ELLEMEET - Bij het bijtincident donderdagavond met een hond op een camping in Ellemeet heeft volgens de politie een meisje zware verwondingen opgelopen.


Rond 20.15 uur werden bij de Kuijerdamseweg een jongen en een meisje gebeten. "Vooral het meisje had zware verwondingen opgelopen", aldus de politie. Er werden meerdere ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen. De slachtoffers werden met ambulances naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Het meisje (7) en de jongen (11) zijn zus en broer en woonachtig in het Duitse Kleve.

De politie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het incident. "Het bleek dat de hond vast zat gebonden aan een caravan en op een onbewaakt moment was losgebroken. Hierna heeft hij de twee kinderen gebeten. De eigenaar van de hond is afkomstig uit het Duitse Krefeld", aldus de politie.

De hond is naar een asiel gebracht. Gisteren meldde de wijkagent van Schouwen-Duiveland dat de viervoeter een spuitje zou krijgen maar over het lot blijkt nog niet te zijn besloten. "Vandaag zal overleg plaatsvinden tussen dierenartsen, het dierenasiel en de eigenaar van de hond wat er met de hond moet gebeuren", aldus een politiewoordvoerder vandaag. De eigenaar wil de hond laten inslapen, maar de dierenarts wil dit niet uitvoeren. De eigenaar neemt de hond mee naar huis en bezoekt daar een dierenarts.

Zie ook:
Gewonden na bijtincident met hond (21-07-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ik (22-7-2016 om 13:12)
Vinx het altijd maar makkelijk gedacht hoor... hond een spuitje geven... maar het begint vaak al bij de baas... maar dieren zijn de pineut...
P (22-7-2016 om 12:47)
Ten eerste heel erg voor de kinderen, sterkte! Ten tweede is het een simpele kwestie van territorium bewaken geweest, de eigenaar heeft het dier waarschijnlijk opgevoed als waakhond, vanwege het reizen en het overnachten op campingen of andere onbewaakte over nachtings plaatsen, als dat het geval is en het dier was aan de lijn dan is het niets meer dan een onfortuinlijk incident helaas, maar ik hoop dat gedrags deskundigen hier goed naar kijken en niet zomaar een trouw dier af laten maken waar hij/zij in principe is voor opgevoed en dat is bewaken en territorium verdedigen.
ikke (22-7-2016 om 12:07)
Heb zelf ooit een hond gehad die werd gepest door kids terwijl ze aangelijnd voor de caravan stond en de kids net buiten haar bereik eten aan boden en als ze kwam gauw terug trokken buiten haar bereik de trek op haar nek was een flinke bestraffing voor haar en na een paar dagen van uitdagen en waarschuwing richting de kids had ik ook niet meer voor haar ingestaan als ze was los geschoten.de ouders reageerde niet op onze waarschuwingen richting hun en de kids, dan vraag ik me af waar ben je mee bezig op zo'n moment en het dier is toch altijd de dupe
J (22-7-2016 om 11:56)
Overleg?! Belachelijk! Het lijkt me duidelijk dat dit beest direct afgemaakt moet worden. Arme kindjes! Ws voor hun leven getekend. Sterkte voor ouders en verdere familie.
Cookie-instellingen beheren