Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tweede paraglider neergestort Zoutelande

Toegevoegd: 03-09-2016, 15.00 uur
Door: Manfred Berrevoets

ZOUTELANDE - In de duinen van Zoutelande is zaterdagmiddag opnieuw een paraglider gecrasht. Aan het einde van de ochtend crashte op dezelfde locatie ook al een paraglider.


De tweede melding kwam binnen rond 13.20 uur. De brandweer, ambulances, traumahelikopter en KNRM rukten weer uit om hulp te verlenen. Omdat het slachtoffer in de duinen lag was het nog een hele klus om deze naar boven te krijgen.

De brandweer heeft de paraglider vanaf de plaats in de duinen waar hij is neergekomen naar de weg bovenop het duin overgebracht. Daar is het slachtoffer behandeld in een ambulance en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De gealarmeerde traumahelikopter is niet meer ingezet.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wouter (4-9-2016 om 00:02)
Gelukkig is dat niet de oorzaak Kees, zonder thermiek zweef je rustig naar beneden. Thermiek is alleen handig als je naar boven wilt.
Vlissinger (3-9-2016 om 22:39)
@Kees Nu zijn de duinen geen bergen maar met een harde windvlaag op de verkeerde plek kan het heel link worden. Er zijn vliegtuigen neergestort nadat ze vlak naast of over een berg vlogen. Dit kan omdat er diverse luchtversnellingen plaatsvinden. Valwinden en in extreme gevallen kunnen er zelfs horizontale (voor het oog) onzichtbare tornado´s ontstaan. Je moet goed weten wat je doet als je gaat paragliden met harde wind naast een stijle helling. Als de thermiek wegvalt dan val je echt niet als een baksteen uit de lucht. Hopelijk komen ze er zonder blijvend letsel weer bovenop.
zwartkijker (3-9-2016 om 17:45)
Toch een dure hobby voor de gemeenschap. Een normaal vlieg reisje lijkt mij goedkoper en minder gevaarlijk.
Kees (3-9-2016 om 15:20)
Wat zou de oorzaak zijn? Ik denk zelf plotseling wegvallen van thermiek waardoor de paragliders achterelkaar neerstorten. Zolang er thermiek is val je niet uit de lucht
Cookie-instellingen beheren