Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Opnieuw klanten minderjarige prostituee voor rechter

Toegevoegd: 02-12-2016, 16.51 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen zes Zeeuwen in de leeftijd van 27 tot en met 52 jaar die ervan worden verdacht seks te hebben gehad met een minderjarige prostituee, zijn vrijdag celstraffe van acht maanden waarvan drie voorwaardelijk geëist.


De zes hebben, met uitzondering van een Middelburgse verdachte, alles erkend. De zes maken deel uit van het onderzoek Raghun, waarin een 17-jarig meisje tot prostitutie werd gedwongen. Eerder werden er al eisen van vier tot acht maanden cel geëist tegen zeven andere klanten.

Tegen de loverboy van het meisje werd maandag vier jaar cel geëist. Net als alle ander klanten van het meisje vertelden zij de rechtbank nooit te hebben vermoed dat ze 17 was. Als ze dat hadden geweten waren ze nooit aan de betaalde seks met haar begonnen, zo lieten ze weten.

Verder wezen ze erop dat ze haar niet hadden gevraagd zich te identificeren. Immers: op de sekssite waar ze contact met haar zochten was duidelijk vermeld dat de aangeboden meisje meerderjarig waren en bovendien was de site voorzien van het politielogo, dat vertrouwen uitstraalde. 

De laatste klant die betaalde seks met het meisje zou hebben gehad moet zich op 8 december voor de rechtbank verantwoorden. In alle zaken, zowel in die van de loverboy, zijn kompanen als de klanten is de uitspraak op 19 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (3-12-2016 om 10:19)
ik vind dit soort strafzaken ronduit lachwekkend. is het nu echt nodig om bij al die mannen even hun leven te verpesten??? waar gaat dit over? gedwongen sex , dat gelooft echt helemaal niemand.
p van d (2-12-2016 om 19:32)
Ja straffen die handel maar hoe zit het dan met al die meiden van 13 15 en 16 die school haan en seks hebben ? Ken jij pubers die nog maagd zijn en wie gaat al die jongens of mannen straffen di al die meiden zwanger hebben gemaakt ? We moeten eerlijk zijn en iedereen straffen, er lopen duizenden meiden overal met kinderwagen rond ook hier in Vlissingen en Goes en Terneuzen en vooral Rotterdam enzo.. Die zijn ook allemaal fout, er zijn zelfs programma's op TV over tiener moeders zo leuk en normaal vind met dat...Hypocriet en dat meisje die het deed moet ook de cel in ze deed ook mee voor geld !
Echt Spijt er van ook? (2-12-2016 om 18:37)
Eenmaal zullen ze getuigenis voor de Grote Rechter hiervoor moeten afleggen!! Die wel alles echt weet.............. Maar bij U bij U is alleen vergeving.....
Cookie-instellingen beheren