Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 228 km

Mannen opgepakt op bouwterrein Vlissingen

Toegevoegd: 16-01-2017, 10.31 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond dankzij de inzet van een politiehond drie mannen weten aan te houden die zich bevonden op een afgesloten bouwterrein.


De politiemeldkamer kreeg rond 18.20 uur een tip van iemand die drie mensen had zien lopen op het terrein bij de Vrijgang in Vlissingen. Ter plekke wordt een appartementencomplex gebouwd en het terrein is omheind en niet toegankelijk voor onbevoegden.

De getuige vertelde dat hij geluiden hoorde die erop leken dat er zaken vernield werden. Meerdere agenten gingen hierop ter plaatse. Eénmaal op de bouwlocatie hebben de agenten zich opgesplitst zodat zij het terrein beter konden overzien.

Een hondengeleider riep hard de waarschuwing dat haar hond zou worden ingezet wanneer de verdachten zich niet op eigen initiatief zouden melden bij de politie. Hierna meldde zich direct al een eerste verdachte. Kort daarop kozen de andere twee ook eieren voor hun geld en meldden ook zij zich bij de politie.

De drie bleken 18 jaar oud te zijn. Het gaat om mannen uit Grijpskerke en Middelburg. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en hier hebben ze een verklaring afgelegd. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (16-1-2017 om 23:54)
@ v/d Ketterij : Wat een vreemde reactie, voelt U zich wel helemaal goed ? De politie heeft prima werk geleverd naar mijn mening en het stelletje raddraaiers netjes opgepakt met medewerking van hun beste vriend de politiehond, TOP !
P (16-1-2017 om 19:26)
@agent, ook mannen kunnen een stelletje vormen. Er is alleen een proces verbaal opgemaakt dus waarschijnlijk heeft de beller het opzettelijk erger gemaakt dan het is want wat is er vernielt? Niks! Denk zelf dat de hond zou worden ingezet puur uit gemakzucht, maar dat is mijn mening.
Jean (16-1-2017 om 14:01)
@v/d Ketterij; ik wil u wel eens horen als ze 's nachts in uw achtertuin uw spullen vernielen. Dat het "maar" een bouwterrein betreft, wil niet zeggen dat er niet voor die materialen betaald is en dat die malloten zomaar hun gang kunnen gaan. Rare manier van denken heeft u.
Henk (16-1-2017 om 13:58)
dit hebben ze goed gedaan de politie als ze dit niet doen dan is de kans groot dat ze of met een stuk hout of met een mes worden aangevallen heel goed om met de hond te dreigen moet je daar maar niet komen
Agent (16-1-2017 om 13:32)
@ v/d Ketterij Lezen blijft duidelijk een kunst! Het ging om drie mannen van 18 jaar, dus nee geen verliefd stelletje. Getuigen hoorde geluiden van vernieling dus hadden de drie is goeds in de zin? Dacht het niet he? Is de hond daadwerkelijk losgelaten? Nee alweer mis dat is ook niet gebeurd. Heeft u zelf ooit wel eens een bouwterrein bezocht? Wordt een beetje lastig zoeken kan ik je vertellen. Dus dan is een hond inzetten een prima manier! Eerst eens lezen en dan pas reageren is mijn advies, want de vergelijking met Afrika (zonder c) en de jaren 40, dat is pas lomp!
anneke (16-1-2017 om 13:23)
@v/d Ketterij...je reactie is hopelijk bedoeld als opruiing en niet om serieus te nemen. Zoveel laatdunkendheid betekent dat jijzelf niet goed in je vel zit!
Cookie-instellingen beheren