Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schaap doodgebeten door hond, politie zoekt baasje

Toegevoegd: 09-03-2017, 14.50 uur
Door: Roland de Jong

'S-HEER ARENDSKERKE - In 's-Heer Arendskerke is een drachtig schaap doodgebeten door een hond. Dat meldt de politie.


Het dier werd dinsdag door de eigenaar van de kudde ontdekt in een boomgaard aan de Wissekerkseweg. De dierenpolitie onderzoekt de zaak en attendeert hondenbezitters erop alert te zijn tijdens het uitlaten van hun honden.

Volgens de politie vermoedt de eigenaar van de schapen overigens dat veel andere van zijn drachtige dieren uit zijn kudde een miskraam zullen krijgen vanwege de ontstane stress. De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond. Mogelijk was er sprake van een herdershond of een kruising hiervan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@bumper (10-3-2017 om 10:28)
Och bumper, mogen wij jou dan ook afschieten omdat jij losloopt? Misschien tijd voor een psychiater voor jou? Zonde dat dit gebeurd is, baasje wel verantwoordelijk houden en een fikse boete geven. Hond laten nakijken op gedrag door een prof en ook deze kosten laten betalen door de eigenaar.
peter (10-3-2017 om 09:34)
wat een stom gelul van jou bumper,messchien liep die hond wel op een plek waar ze los mogen,kan jij zeker niet over oordelen,en altijd maar kinderen bij betrekken vindt ik ook nog al ver gezocht,er zijn zeker mensen die niet met honden om kunnen gaan, dat zijn er heel veel, maar als een kind vermoord wordt van tien jaar door een mens is dat minder erg dan?kijk maar in duitsland.wat gaan we daar mee doen dan?
Mildrid (10-3-2017 om 09:00)
Heel erg sneu voor het schaap, de kudde en eigenaar, laten we dit voorop stellen! Maar jammer dat er weer gelijk wordt gesuggereerd dat het een herder zou kunnen zijn! Waar wordt dit op gebaseerd dan? Het kan elk hondenras zijn, ligt ook vaak aan karakter en opvoeding van het dier en vooruitziende blik van de baas: doe je hond aan de lijn vantevoren, als hij hierin niet te vertrouwen is! Wij hebben zelf een Duitse Herder en hij is bang van schapen en verder een goede en lieve lobbes! Dit even als voorbeeld, dat je niet alle herders over 1 kam moet scheren! Hoop dat de eigenaar wel gevonden wordt, want dit kan je niet maken om niks van je te laten horen!
johanna (10-3-2017 om 08:54)
waarom loopt zo een iemand door na zo een ernstig geval . wat zou hij of zij er van vinden als dit met hun hond zou gebeuren . maar de grootste schuld ligt bij de eigenaar hopen dat ze hem vinden en dan een toren hoge boete of hond in beslag nemen .
Marieke (10-3-2017 om 08:46)
Bumper, als je de situatie een beetje kent daar is het een loskoppelen gebied! En mensen die zo makkelijk over het doodschieten van een dier praat verdienen zelf een kogel..
Anne (10-3-2017 om 08:35)
Waar baseer je dat op mark? Vaak werkt het in de praktijk bij schapen wel zo helaas!
Cookie-instellingen beheren