Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schaap doodgebeten door hond, politie zoekt baasje

Toegevoegd: 09-03-2017, 14.50 uur
Door: Roland de Jong

'S-HEER ARENDSKERKE - In 's-Heer Arendskerke is een drachtig schaap doodgebeten door een hond. Dat meldt de politie.


Het dier werd dinsdag door de eigenaar van de kudde ontdekt in een boomgaard aan de Wissekerkseweg. De dierenpolitie onderzoekt de zaak en attendeert hondenbezitters erop alert te zijn tijdens het uitlaten van hun honden.

Volgens de politie vermoedt de eigenaar van de schapen overigens dat veel andere van zijn drachtige dieren uit zijn kudde een miskraam zullen krijgen vanwege de ontstane stress. De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond. Mogelijk was er sprake van een herdershond of een kruising hiervan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (10-3-2017 om 07:48)
Nou Mark, ik weet niet of jij zelf schapen hebt, maar dit is wel hoe de natuur werkt bij schapen die gestresst zijn (geweest) gedurende de zwangerschap. De lammetjes kunnen er straks helemaal gemummificeerd uitkomen, het kunnen hele moeilijke/zware bevallingen worden waarbij zowel het schaap als het lammetje dood kunnen gaan. En Jan, de politie kan heel veel zien aan de hand van pootafdrukken en hondenharen....
Ronald (10-3-2017 om 00:00)
# Bumper : Hoe haal je het in je hoofd om zomaar iemand zijn huisdier af te schieten ? De schuld ligt bij de baas, die moet hem aangelijnd houden en wie niet van dieren houd, die houd ook niet van mensen.
Peter de Quaack (9-3-2017 om 22:53)
Domme opmerking van zowel politie als krant. Vorige keer was er een vos actief die de schapen van mijn ouders lastig viel. Reden, beesten worden tegenwoordig verjaagd en gaan op zoek naar eten. Logisch gevolg dus. Suggereren dat het een hond is, is meer opruiing. Kortom, doe eerst onderzoek en kom met feiten. En de politie, ach die kennen niet eens het verschil tussen een konijn en een kip. Stads agenten die meer verstand hebben van bonnen uitschrijven wegens fout parkeren dan verstand van dieren. Dat is toch triest. Ga eens een weekje op de boerderij werken zou ik zeggen.
michelle (9-3-2017 om 20:53)
@ Mark? Ben jij deskundig op dat gebied?
Kees (9-3-2017 om 19:53)
@mark, spreek je uit ervaring? Ik wel. De kans is heel groot dat schapen die opgejaagd zijn door een hond later aborteren, dat is puur door de stress. Heb dit zelf ook meegemaakt, .Dat kost de schapenhouder een hoop geld, en zie dan maar te bewijzen dat het door die hond kwam! Heel frustrerend allemaal.
Brougum (9-3-2017 om 18:21)
Als ze helemaal hebben kunnen scheuren en bloed in de bek hebben gehad blijven het gevaarlijke moordenaars. Kippen, eenden, katten, andere honden, kinderen, volwassenen, het beest zal er nooit meer mee te vertrouwen zijn. "Maar boefje lief moet toch zonder riem los mogen lopen zeker", hoor ik de verontwaardigde hondenbezitters al". Of "dat doet ie anders nooit", "De kat van de buren..." We kennen de smoesjes allemaal. Het beste is gewoon gelijk afmaken en de eigenaar een levenslang verbod op het houden van dieren en een verplichte gedragscursus + de totale schade van de hele kudde dit jaar vergoeden. En boeren moeten toestemming krijgen om te doen wat iedere goede jager of veehouder zou moeten mogen doen, afschieten dat moordende beest.
Cookie-instellingen beheren