Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inrijden op agenten Zierikzee: Poging doodslag

Toegevoegd: 24-05-2017, 16.31 uur
Onderzoek op de plaats waar de politie de schoten loste.
Onderzoek op de plaats waar de politie de schoten loste.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 23-jarige R. L. uit Zierikzee die eind januari in Zierizee bijna een politieagent van de sokken reed is woensdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld voor poging doodslag. Hij kreeg daarvoor een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd.


Er was een lagere straf geëist (negen maanden waarvan drie voorwaardelijk) omdat de officier van justitie 'slechts' poging zware mishandeling ten laste had gelegd. Op de bewuste avond werd L. op het parkeerterrein bij Lidl in Zierikzee - na klachten over vuurwerkoverlast - naar zijn legitimatie gevraagd.

Om onduidelijke redenen gaf hij vol gas en stoof hij met zijn auto weg, richting uitgang. Daar stonden de bewuste twee agenten, waarvan er een ternauwernood aan de dood ontsnapte door weg te springen. L. meldde zich een dag later bij de politie en werd direct achter de tralies gezet.

De rechter had weinig goede woorden over voor L.'s rijgedrag en stelde dat L. bewust het risico had genomen de agent dood te rijden door zonder vaart te minderen recht op de agent af te rijden'.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren