Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 20 km

Politie haalt honden uit hete auto's

Toegevoegd: 23-08-2017, 10.52 uur - Update: 23-08-2017, 11.57 uur
Deze hond werd in Vlissingen uit een camper gehaald.
Deze hond werd in Vlissingen uit een camper gehaald.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag op meerdere plekken in de provincie honden uit te hete auto's gehaald.


Via Snapchat hebben de politieteams Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren foto's gedeeld van de reddingsacties. Bij het zwembad in Aardenburg zat een hond in een auto waarvan het raam op een kiertje stond. Desondanks was het erg warm in het voertuig. Omdat de auto niet op slot zat kon de hond snel worden bevrijd.

Op Walcheren moest de ruit van een camper worden vernield om het dier te kunnen bevrijden. Het dier zat volgens de politie al enkele uren in een bloedhete auto bij de Leeuwentrap in Vlissingen. Nadat de hond samen met collega's van de Marechaussee was bevrijd is de auto weggesleept door Kuzee. De viervoeter werd overgedragen aan de dierenambulance.

De temperatuur kan volgens het KNMI vandaag in Zeeland oplopen tot zo'n 27 graden. Dat betekent dat de temperatuur in de auto na tien minuten is opgelopen tot 37 graden en na 30 minuten zelfs tot 45 graden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan defilatroop (23-8-2017 om 12:48)
Wat bezield iemand dit te doen???helaas gebeurd het heel vaak dat dieren bevrijd worden uit snikhete autos..breng je huisdier naar het asiel mensen als je er niet voor wil of kan zorgen!!maar laat ze niet ol deze manier aan hun einde komen
ger (23-8-2017 om 11:49)
wat een PR onzin zeg van de politie en dat terwijl en nog zoveel vrouwen en kinderen mishandeld worden pfff laten ze daar eens heel veel meer tijd aan besteden.....
peter de quaak (23-8-2017 om 11:20)
Te schokkend voor woorden natuurlijk. Honden laten zitten in de auto. Maar er valt mij iets behoorlijk op. De overheid is mede schuldig. Ze zijn extreem hypocriet. Honden mogen de stad niet meer in, honden mogen niet meer los lopen , honden mogen niet meer spelen, honden mogen bos niet meer in etc. De ambtelijke figuren die dat bedacht hebben zijn mede de oorzaak dat mensen de hond wel in de auto moeten laten zitten. Maar je hebt maar 1 taak als ambtenaar en dat is gewoon regels bedenken en regels uitvoeren zonder gezond verstand. Neemt niet weg dat ik het afkeur dat mensen de hond in de auto laten zitten. Sterker, het is schandalig en ze mogen zwaar bestraft worden maar de overheid gaat zeker niet vrijuit.
Marco (23-8-2017 om 11:06)
Levenslang verbod op het houden van huisdieren. En een serieuze boete bij het negeren van dat verbod.
Cookie-instellingen beheren