Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie haalt honden uit hete auto's

Toegevoegd: 23-08-2017, 10.52 uur - Update: 23-08-2017, 11.57 uur
Deze hond werd in Vlissingen uit een camper gehaald.
Deze hond werd in Vlissingen uit een camper gehaald.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag op meerdere plekken in de provincie honden uit te hete auto's gehaald.


Via Snapchat hebben de politieteams Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren foto's gedeeld van de reddingsacties. Bij het zwembad in Aardenburg zat een hond in een auto waarvan het raam op een kiertje stond. Desondanks was het erg warm in het voertuig. Omdat de auto niet op slot zat kon de hond snel worden bevrijd.

Op Walcheren moest de ruit van een camper worden vernield om het dier te kunnen bevrijden. Het dier zat volgens de politie al enkele uren in een bloedhete auto bij de Leeuwentrap in Vlissingen. Nadat de hond samen met collega's van de Marechaussee was bevrijd is de auto weggesleept door Kuzee. De viervoeter werd overgedragen aan de dierenambulance.

De temperatuur kan volgens het KNMI vandaag in Zeeland oplopen tot zo'n 27 graden. Dat betekent dat de temperatuur in de auto na tien minuten is opgelopen tot 37 graden en na 30 minuten zelfs tot 45 graden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (23-8-2017 om 16:12)
Peter de quaak: wat denkt u van gewoon thuislaten?? En evt oppas regelen als je te lang weg moet..? Honden horen idd niet los te lopen.. Het zijn en blijven beesten; kunnen bijten of zomaar de weg oversteken...
bird (23-8-2017 om 16:11)
Iemand die schrijft dat dit onzin is, zoals ger, is zelf zeker zo'n figuur die zijn dier ook maar ziet als iets dat je bezit, tuurlijk is het erg als er vrouwen en kinderen worden mishandeld maar een dier mishandelen is even erg. Ik ben blij dat er ingegrepen wordt en dat ze er tijd aan besteden, dus niets pfff. Bah, wat een reactie van ger!
Cas (23-8-2017 om 15:40)
Ger, verhuis lekker naar China of zo. Hier hebben we normen en waarden, waaronder zorg dragen voor dieren. Is trouwens ook lekker opvallend, een vrouw die thuis mishandeld wordt of een hond in de auto. Honden zie je toch in de auto zitten. Wat een dom antwoord. Hond in de auto laten zitten omdat ze nergens uit mogen? Wel eens van het Nollebos gehoord? Of thuis laten?
johanna (23-8-2017 om 15:04)
als je een hond hebt behandel die dan zo je zelf behandeld wil worden . bedankt voor de vrijlating ,en inderdaad een boete . ook dit is dierenmishandeling .
Ger een andere (23-8-2017 om 15:02)
Alsjeblieft zeg: geef de kinderen maar geen eten want er worden nog zoveel.....waar slaat dit op? Het gaat hier niet om vrouwen of kindermishandeling maar is dit is OOK ERG. Dus prima politie ga zo door!hele hoge boetes geven mag ook, kunnen niet hoog genoeg zijn. En de overheid de schuld? Van veel dingen inderdaad maar de dierenbezitter heeft een verantwoordelijkheid net als ouders voor kinderen: kun je die niet aan dan beide niet nemen!
Honden liefhebber (23-8-2017 om 14:25)
ik vind dit een hele goede daad van de politie.mensen laat je honden lekker thuis in de koelte .En als je op vakantie gaat en de hond gaat mee dan heb je er gewoon rekening mee te houden. Net als dat ze nu ineens met de hond naast de fiets uitlaten.Honden zweten door hun voetzolen en door hijgen.Asfalt word heet dus honden kunnen hun warmte niet kwijt.Hoe vaak moet dat nog gezegd worden!
Cookie-instellingen beheren