Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie haalt honden uit hete auto's

Toegevoegd: 23-08-2017, 10.52 uur - Update: 23-08-2017, 11.57 uur
Deze hond werd in Vlissingen uit een camper gehaald.
Deze hond werd in Vlissingen uit een camper gehaald.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag op meerdere plekken in de provincie honden uit te hete auto's gehaald.


Via Snapchat hebben de politieteams Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren foto's gedeeld van de reddingsacties. Bij het zwembad in Aardenburg zat een hond in een auto waarvan het raam op een kiertje stond. Desondanks was het erg warm in het voertuig. Omdat de auto niet op slot zat kon de hond snel worden bevrijd.

Op Walcheren moest de ruit van een camper worden vernield om het dier te kunnen bevrijden. Het dier zat volgens de politie al enkele uren in een bloedhete auto bij de Leeuwentrap in Vlissingen. Nadat de hond samen met collega's van de Marechaussee was bevrijd is de auto weggesleept door Kuzee. De viervoeter werd overgedragen aan de dierenambulance.

De temperatuur kan volgens het KNMI vandaag in Zeeland oplopen tot zo'n 27 graden. Dat betekent dat de temperatuur in de auto na tien minuten is opgelopen tot 37 graden en na 30 minuten zelfs tot 45 graden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (23-8-2017 om 13:55)
Ondanks alle waarschuwingen en alle gebeurtenissen elk jaar weer blijven mensen dit maar doen. Uit ervaring weet iedereen hoe snel het bloedheet en benauwd wordt wanneer je maar heel even in de zon stil staat. Maar desondanks zijn er steeds weer mensen die hun hond (of baby) in de auto achterlaten. Een raam op een kiertje helpt echt niets. Honden kunnen nauwelijks transpireren maar koelen zich af door te hijgen, zij worden heel snel oververhit en lopen al snel ernstige blijvende schade op. Of overlijden. Dergelijke mensen zouden helemaal geen dieren moeten mogen hebben en eigenlijk zou de hond na een dergelijk misdrijf ook in beslag genomen moeten worden zodat zij naar een huis kunnen waar zij wel liefdevol en met respect behandeld worden.
Elly (23-8-2017 om 13:52)
Hoe dom kun je zijn om dieren en in sommige gevallen vergeten kinderen in een auto achter te laten! Zware boetes geven. De hond kan men beter thuis laten dan is ie beter af dan in zo'n snikhete auto!
zeeuw (23-8-2017 om 13:31)
zet de eigenaars een paar uur zonder water en drinken verplicht in de volle zon plus een boete van meer dan duizend euro
Bianca (23-8-2017 om 13:25)
@ger : ook daar wordt tijd aan besteed, maar is niet zo zichtbaar. Niet oordelen over dingen waar je niks van weet. En honden in de auto laten is mishandeling en ook zichtbaar. Moeten deze honden in de auto blijven dan? Dat is pas onzin...
Panda (23-8-2017 om 13:19)
Hallo Peter de Quaak. Omdat je hond op veel plaatsen niet mag komen ( dit vaak i.v.m. overlast ) moet je hem maar in de z auto laten. Wanneer je aan een dier begint, rust er ook een verantwoording op je schouders. Een dier kost tijd, geld en energie. BEZINT EER JE BEGINT verantwoording daar komt het op aan. Een dier is een levend wezen. zorg er goed voor .
Cerebrus (23-8-2017 om 13:06)
Torenhoge boetes dienen hier op te staan. Ongelooflijk dat mensen dit nog steeds doen.
Cookie-instellingen beheren