Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reddingboten en helikopter ingezet voor solozeiler

Toegevoegd: 12-07-2023, 10.19 uur
De zeiler bevond zich op grote afstand van de kust.
De zeiler bevond zich op grote afstand van de kust.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Twee KNRM-reddingboten en een helikopter van de Kustwacht zijn dinsdagmiddag ingezet nadat een solozeiler een flink eind uit de kust in problemen was gekomen.


De man had rond 16.10 uur een noodsignaal uitgezonden omdat zijn boot water maakte. De watersporter bevond zich op dat moment ruim 50 kilometer uit de kust. Volgens de KNRM was sprake van een slechte verbinding en werd daarom besloten om niet alleen de reddingboten Koopmansdank (Neeltje Jans) en Uly (Westkapelle) te alarmeren, maar ook de Kustwachthelikopter die op vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden is gestationeerd.

De helikopter was als eerste ter plekke. Op dat moment was ook reeds een tanker op het noodsignaal afgekomen. Nadat de reddingboten gearriveerd waren, besloot de Kustwacht de helikopter in te zetten voor een zoekactie elders in het land. “Vanaf één van de reddingboten werd een bemanningslid overgezet om de situatie te beoordelen. Hierop werd besloten dat het zeiljacht onder begeleiding van reddingboot Koopmansdank voor de wind uit naar Stellendam zou varen waar het vervolgens opgepikt zou worden door de reddingboot van Stellendam”, zo vertelt de KNRM.

Uiteindelijk waren de redders van Neeltje Jans tegen 22.30 uur pas terug op het station.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan uit Vlissingen (13-7-2023 om 16:16)
@Wallie, goed lezen. De man zeilde solo en het bootje maakte water en als je geen elektrische lenspomp maar een handpompje hebt haal je de 50 Km toch echt niet.
Wallie (13-7-2023 om 08:41)
Volgens mij ben je niet echt in de problemen als je gewoon nog 50 kilometer voor de wind naar de dichtstbijzijnde haven kan varen. Of het verhaal vertelt niet alles.
Cookie-instellingen beheren