Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Sixty Two verkoopt drugs aan minderjarigen

Toegevoegd: 15-09-2008, 15.53 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Twee minderjarige jongens hebben vrijdagmiddag softdrugs gekocht bij coffeeshop Sixty Two in Middelburg. De zaak hangt als gevolg hiervan sluiting boven het hoofd.


Politieagenten zagen de jongeren samen met nog een derde persoon rond 17.00 uur de shop in de Sint Janstraat uitkomen. Twee jongens, één van 15 en een van 16 jaar beiden uit Kirchheim (Duitsland), bekenden dat zij softdrugs gekocht hadden in de coffeeshop.

Er werd door de politie een kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. De derde jongen, een 19-jarige uit Ottebrunn (Duitsland), had niets gekocht. De drie hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd.

Een medewerker en de eigenaar van de coffeeshop zijn ook door de politie gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beslissen of er vervolgd zal worden.

Coffeeshop Sixty Two werd in het verleden al vaker betrapt op het verkopen van softdrugs aan minderjarigen. De shop hangt hierdoor nu sluiting boven het hoofd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R.m.s. (16-9-2008 om 08:38)
Het is ongezond en gevaarlijk voor met name groeiende kinderen. Dit moet je als maatschappij niet vrij en toegankelijk maken voor hen. Als ondernemers denken lekker te verdienen aan al die minderjarigen, zijn ze niet verantwoord bezig en kunnen ze zo'n zaak niet runnen, dus sluiten die tent!
Ik (16-9-2008 om 08:13)
@ Zonde: Ik weet wel zeker van niet. Er gaat meer gecontroleerd worden en dus harder aangepakt. Zal ook wel moeten want t is ten eerste troep. Had nooit getolereerd MOGEN worden. Wel goed dat ze dat nu eindelijk (zij een beetje laat) in zien.
Celsy (16-9-2008 om 07:34)
Veel kunnen jullie niet doen want ze laten gewoon een oudere vriend het halen voor hun en w8 ze om een hoekje en dan hebben ze t ook. Ik blow al 15 jaar met maten. Ik was zelf 13 toen ik er mee begon en 't ligt niet aan de ouders of de shop, je doet t of je doet t niet.
Nickey (16-9-2008 om 06:19)
Ik vind het kinderachtig om te zeggen dat er ook alcohol onder de 16 wordt verkocht. Sixty Two heeft een risico gelopen en heeft nu gewoon pech. Ook zij moeten zich aan de regels houden. Doen ze het niet moet men nu het dreigen van sluiting ook aanvaarden.
Een genieter (16-9-2008 om 05:44)
Supermarkten verkopen sterke drank aan minderjarigen [vorige week een reportage op tv], wat is erger? Blowen en geen vlieg kwaad doen of zoveel alcohol nuttigen en dan nog met een BOOTJE varen van 64 meter lang. Alcohol en agressie komt vaker voor dan softdrugs en agressie. En ik blow niet.
Godsends (16-9-2008 om 05:28)
Ideale talk af en toe een jointje roken, maar kun je ook stoppen, met een heldere geest rondlopen. Je zal nog wel ff zweten als je stopt, dat is pas lachen. Wiet word ook gebruikt voor medicinale doeleinden, denk eens aan reuma en atritis, dan werkt het echt wel pijnverzachtend.
Cookie-instellingen beheren