Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Sixty Two verkoopt drugs aan minderjarigen

Toegevoegd: 15-09-2008, 15.53 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Twee minderjarige jongens hebben vrijdagmiddag softdrugs gekocht bij coffeeshop Sixty Two in Middelburg. De zaak hangt als gevolg hiervan sluiting boven het hoofd.


Politieagenten zagen de jongeren samen met nog een derde persoon rond 17.00 uur de shop in de Sint Janstraat uitkomen. Twee jongens, één van 15 en een van 16 jaar beiden uit Kirchheim (Duitsland), bekenden dat zij softdrugs gekocht hadden in de coffeeshop.

Er werd door de politie een kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. De derde jongen, een 19-jarige uit Ottebrunn (Duitsland), had niets gekocht. De drie hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd.

Een medewerker en de eigenaar van de coffeeshop zijn ook door de politie gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beslissen of er vervolgd zal worden.

Coffeeshop Sixty Two werd in het verleden al vaker betrapt op het verkopen van softdrugs aan minderjarigen. De shop hangt hierdoor nu sluiting boven het hoofd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stoffeerder (15-9-2008 om 18:53)
Gelijk stoppen met verkoop van legale drugs, ook aan meerderjarigen. Er lopen al genoeg verslaafden rond in Nederland. Het zal je kind maar wezen.
*** (15-9-2008 om 18:52)
In de meeste steden wordt er een bewaker voor de deur gezet net als bij een café en zonder legitimatie kom je niet binnen, misschien een idee??
DMG (15-9-2008 om 18:41)
Stoppen met die hap, geeft voortdurende overlast!!!
Edwin (15-9-2008 om 18:32)
Jammer
Mimi (15-9-2008 om 18:26)
Begrijp me niet verkeerd... ik heb niets tegen het aanpakken van coffeeshops in deze gevallen maar de controle is onmogelijk goed uit te voeren. En dan wordt er nog maar even een rookverbod bovenop gedaan...
Mimi (15-9-2008 om 18:23)
De coffeeshop wordt 'bedreigd' met sluiting terwijl de horeca en detailhandel regelmatig alcohol en tabak aan minderjarigen verkoopt. In supermarkten wordt ook nauwelijks gecontroleerd en in de horeca weet met ook wel dat die ene 16-jarige die 6 biertjes voor zijn jongere vrienden koopt.
Cookie-instellingen beheren