Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 255 km

Celstraf geëist voor verkrachting

Toegevoegd: 10-06-2010, 10.49 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen een 42-jarige man uit de gemeente Reimerswaal is donderdag een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist voor het verkrachten van zijn stiefdochter. Tevens eiste de rechtbank een contactverbod met de stiefdochter en toezicht van de reclassering.


De man wordt verdacht van verkrachting en ontucht van met zijn stiefdochter. De man erkende in september 2008 zijn toen 13-jarige stiefdochter te hebben verkracht. Volgens hem kwam dit door drankgebruik en onmin met zijn echtgenote. Volgens de verdachte is dit tien keer gebeurt, maar volgens het meisje gebeurde dit langere tijd twee keer per week. De ontucht ontkende de man.

Als het meisje iets over zijn misbruik zou vertellen was het haar schuld dat hij dan in de cel zou belanden, het gezin uit elkaar zou gaan en zij in een pleeggezin werd geplaatst, zo hield hij het meisje voor. Volgens de officier behandelde hij het meisje als 'een afgetrainde hond. Hij gaf een bevel en zij had maar te gehoorzamen.' De verkrachtingszaak kwam aan het licht toen de ouders uit elkaar gingen. Het meisje heeft het toen aan haar moeder verteld.

De 42-jarige man wordt er ook van verdacht ontucht te hebben gepleegd met ander meisje door haar te wrijven en te betasten. Dit meisje was een dochter van goede kennissen waarop de man oppaste. De verdachte ontkend hier iets mee te maken te hebben.

De rechtbank doet op 24 juni uitspraak in deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Na (10-6-2010 om 22:37)
Ja zulke mensen chemisch castereren zou ook een perfecte oplossing zijn. Lichte vergrijpen worden zwaar gestraft en zulke dingen niet slaat nergens meer op rechtsysteem werkt egt wel krom
S. (10-6-2010 om 19:21)
En ik las hier laatst dat er mannen 7 jaar kregen voor een overval, plofkraak en inbraken (wat natuurlijk erg is!).. maar dan 30 maanden voor een verkrachting??!
Yarno (10-6-2010 om 18:07)
Vanwege drank en onmin met zijn vrouw. Dus omdat je je vrouw niet mag neuken ga je je stiefdochtertje maar misbruiken. Ik wens je veel succes met je gevangenisstraf! Jammer dat het zo'n korte straf is...
Jorn (10-6-2010 om 15:46)
Doodstraf moet hier opstaan jammer dat we dat in nederland niet kennen
S. Vliege (10-6-2010 om 15:03)
36 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk? Dit is wel een hele lichte straf! Sorry, dat ik dit zeg.. Maar als ik hoop dat z'n mede-gevangenen erachter komen wat hij heeft gedaan heeft. Die geven hem vast zijn rechtmatige straf.
Kees (10-6-2010 om 14:24)
Castreren
Cookie-instellingen beheren