Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 332 km

Celstraf geëist voor verkrachting

Toegevoegd: 10-06-2010, 10.49 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen een 42-jarige man uit de gemeente Reimerswaal is donderdag een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist voor het verkrachten van zijn stiefdochter. Tevens eiste de rechtbank een contactverbod met de stiefdochter en toezicht van de reclassering.


De man wordt verdacht van verkrachting en ontucht van met zijn stiefdochter. De man erkende in september 2008 zijn toen 13-jarige stiefdochter te hebben verkracht. Volgens hem kwam dit door drankgebruik en onmin met zijn echtgenote. Volgens de verdachte is dit tien keer gebeurt, maar volgens het meisje gebeurde dit langere tijd twee keer per week. De ontucht ontkende de man.

Als het meisje iets over zijn misbruik zou vertellen was het haar schuld dat hij dan in de cel zou belanden, het gezin uit elkaar zou gaan en zij in een pleeggezin werd geplaatst, zo hield hij het meisje voor. Volgens de officier behandelde hij het meisje als 'een afgetrainde hond. Hij gaf een bevel en zij had maar te gehoorzamen.' De verkrachtingszaak kwam aan het licht toen de ouders uit elkaar gingen. Het meisje heeft het toen aan haar moeder verteld.

De 42-jarige man wordt er ook van verdacht ontucht te hebben gepleegd met ander meisje door haar te wrijven en te betasten. Dit meisje was een dochter van goede kennissen waarop de man oppaste. De verdachte ontkend hier iets mee te maken te hebben.

De rechtbank doet op 24 juni uitspraak in deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (10-6-2010 om 14:04)
Zo'n smeerlap die staat, als het aan de eis ligt, binnen 30 maanden weer buiten. Waar gaat dat heen?! Gister is toch wel duidelijk geworden dat mensen verandering willen. Rechters, zet zo iemand eens minimaal 12-15 jaar vast. Pappen en nathouden worden we niet beter van, aanpakken!!!!
DD (10-6-2010 om 13:05)
Helaas komen daders van dit soort misdrijven nog te vaak weg met een lichte straf. Het meisje heeft daarentegen levenslang.
Jan (10-6-2010 om 12:13)
Het is nu zo dat deze vent weer wordt beschermt let maar op ze moeten hem tussen de grote mannen plaatsen in de gevangenis kijk of hij dan nog eens een kind verkracht want daar weten ze wel raad met zulke gasten en 30maanden is veel te lang opsluiten tussen de andere heren dan heeft hij maar 1 dag
Viespeuken (10-6-2010 om 11:47)
Het lijkt wel of er elke week zoiets voorkomt in nederland. Dat betekent dus dat onopgemerkt er nog veel meer aan de hand is. Wat voor land leef ik eigelijk? Het stikt hier van de kinderverkrachters, dat is toch niet normaal meer zeker? En justitie? Geeft softe strafjes. Keihard aanpakken NU !
Marga (10-6-2010 om 11:43)
Drankgebruik!!! Schei toch uit alcoholist je weet donders goed wat je geflikt hebt! Jij gokt op 10 x? Laten we er 100x van maken, 36 maanden de bak in VEEL TE WEINIG!!! 63 maanden komt beter in de buurt. Alcoholisten de GROOTSTE leugenaren!!!
Cookie-instellingen beheren