Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Bromfietsers maken Domburg onveilig

Toegevoegd: 27-03-2011, 17.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
DOMBURG - Een grote groep bromfietsers heeft zaterdagmiddag voor overlast gezorgd op de Domburgseweg.


Agenten zagen rond 14.00 uur een groep van ongeveer 70 bromfietsen over de rijbaan van de Domburgseweg rijden, richting Domburg, terwijl naast de rijbaan een verplicht (brom-)fietspad lag. Deze groep bromfietsen reed met snelheden van tussen de 65 en 120 kilometer per uur. Van diverse bromfietsen was de kentekenplaat afgeplakt met tape.

Door de groep werd zeer agressief en onveilig gereden hetgeen zorgde voor gevaarlijke situaties. Personenauto's werden rechts en links ingehaald en er werd geen gehoor gegeven aan aanwijzingen die door de agenten werden gedaan. De groep splitste zich uiteindelijk op. Wel zijn 15 kentekens van bromfietsen genoteerd die in de groep meereden.

De eigenaren hiervan zullen binnenkort boetes in de bus krijgen voor het niet volgen van het verplichte (brom-)fietspad en overschrijding van de maximum snelheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ikke (2-4-2011 om 15:25)
Ik heb zkr een scooter gehad vroeger;-) maar ik voelde me niet meteen opgefokt of bedreigd als er een politieauto reed, zo zielig was ik nie. jullie zien niet in dat je het voor jezelf verpeste met dat asogedrag. van mij mag je me van me fiets trappenals ik als een aso rij, maja dat doe ik niet;-)
Yasper (1-4-2011 om 15:45)
@ikke En dit heeft dus alles behalve met "jong geweest" zijn, dit heeft te maken met je eigen gedrag.. stoer is het echt niet. Een meeting kan ook leuk verlopen door normaal gedrag. De politie handhaaf, de politie verpest niets. Dat is een kinderlijke mening zonder feiten.
Yasper (1-4-2011 om 15:43)
@ Ikke Als jij in het bezit bent van een scooter bewijs, weet je hoe je je moet gedragen binnen het verkeer. Je weet ook dat je NUMMERPLAAT niet BEDEKT mag wezen. Indien je deze bedekt kan ik er al vanuit gaan dat er dingen gaan plaats vinden die in overtreding met de wet zijn.
Yasper (1-4-2011 om 15:43)
@ikke, De politie heeft handhaving als taak, als de jeugd vervolgens met hoge snelheden en gevaarlijk rijgedrag, en op een andere rijbaan vraag je als jeugd om probleem. “Iedere Nederlander behoort de wet te kennen." is vaak 1 van de dingen die gezegd word.
JSV (1-4-2011 om 14:51)
"reden met snelheden van tussen de 65 en 120 km/pu" "boetes krijgen voor overschrijding van de maximum snelheid" Een bromfiets is: 2wieligvoertuig dat is uitgerust met een verbrandingsmotor van max 50 cc met een snelheid van max.45 km/pu ben ik nu gek of wat?
Yari (1-4-2011 om 07:55)
@ zo'n beetje iedereen, Ik zit de verschillende reacties te lezen en er vallen een paar dingen op; Met 110 door Domburg?!? Kentekens afplakken op voorhand?!? en dan niet te vergeten het droevige Nederlands en het niet gebruiken van interpuncties. Het is niet te doen, heel erg!
Cookie-instellingen beheren