Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Jongen (12) bedreigd met neppistool

Toegevoegd: 01-05-2011, 18.15 uur
Door: Manfred Berrevoets
SAS VAN GENT - Zaterdagmiddag werd een 12-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen in de Zwembadstraat in Sas van Gent gedwongen een blikje energydrink af te geven aan een 17-jarige jongen uit dezelfde gemeente.
 
De 12-jarige jongen zat met vrienden bij de skatebaan in de zwembadstraat toen twee jongens en een meisje hun richting op kwamen. Een van die jongens maakte de 12-jarige onder bedreiging van een soort neppistool, dat hij van de andere jongen kreeg zijn blikje energydrink afhandig.


De vader van de 12-jarige heeft de 17-jarige jongeman even later aangehouden en afgeleverd op het politiebureau in Terneuzen. De 19-jarige eigenaar van het neppistool is zaterdagavond in zijn woning in de gemeente Terneuzen aangehouden. De twee jongens zijn in verzekering gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D (2-5-2011 om 10:07)
@WHV: Waarom kun je daar geen aangifte van doen? als iemand onder een bepaalde leeftijd moet het dan maar kunnen? erg vreemd geen wonder dat ze dit volhouden als ze ouder zijn
Walter (2-5-2011 om 09:26)
Een gevalletje van sterke geestelijke onderontwikkeling en armoede. Bij de VPRO was vroeger een programma met de titel: "Kampioenschap der domheid". Zou hier ook op van toepassing kunnen zijn.
CRB (2-5-2011 om 09:20)
Opvoeding missen ze....en op school is tegenwoordig de verhouding volwassene/kind ook weg. Kinderen zeggen geen u meer en schelden en slaan (ja echt waar) de juf soms. We moeten er vanaf kinderen als *vriendje* te behandelen en er moet meer discipline komen....
Rens (2-5-2011 om 08:59)
@whv wat belagelijk dat het niet mogelijk is om aangifte te doen omdat de verdachte nog te jong is. dus iemand van 8 die iemand neerschiet kan vrijuit gaan want ja hij is te jong... Het bericht hierboven gaat natuurlijk ook nergenst over. Aanpakken dat soort tuig.
Adri (2-5-2011 om 08:28)
@WHV: Als 17jarige met een neppistool dreigen is idd wat raar. Maar 6 en 9 jaar? Ik herinner me als 50-jarige dat wij vroeger ook cowboytje met neppistolen speelden en elkaar "doodschoten" net als in Bonanza en High Chapparal. Zolang moord en doodslag getolereerd is op TV zal het blijven bestaan.
Mar (2-5-2011 om 08:11)
Ik word helemaal naar van deze berichten. Kinderen die elkaar op zo'n manier bedreigen? Heel, heel triest. @ WHV: Hopelijk nog wel wat van de ouders gehoord?
Cookie-instellingen beheren