Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bejaarde rijdt door slagboom

Toegevoegd: 31-08-2011, 18.15 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 83-jarige Middelburger is woensdagmorgen met zijn auto door een slagboom gereden van een parkeerterrein aan de Segeerssingel in Middelburg.

Hij was het parkeerterrein van Q-park bij het NS-station opgereden terwijl de slagboom nog naar beneden was. Doordat hij het gaspedaal bleef indrukken botste hij tegen twee geparkeerde auto's. Eén van deze auto's schoof door tegen een derde auto. De 83-jarige bestuurder en zijn vrouw bleven ongedeerd.


Gezien de hoge leeftijd van de Middelburgse automobilist en de omvang van het ongeval is besloten zijn rijbewijs in te nemen. Dit wordt opgestuurd naar het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan P (3-9-2011 om 14:53)
@ zeeuwse mevrouw, nee hoor ben 28.
Marga (3-9-2011 om 07:35)
Gevaar op de weg heeft helemaal niets met leeftijd te maken. De groep die achterover liggen met hun knoer harde stamp muziek die je in je maag voelt zijn dan zeker niet link op de weg. En op je 40ste kan je ook al gaan dementeren. Deze meneer heeft pech gehad en geluk dat het nog goed afgelopen is.
Kevin (2-9-2011 om 18:49)
Ouderen zouden gewoon op hun 70ste opnieuw rijexamen moeten doen, zo voorkom je een hoop problemen.
W. (2-9-2011 om 17:17)
Heeft niets met respect te maken, als je niet kan rijden pak je maar OV of taxi.............
M (2-9-2011 om 11:52)
Natuurlijk is het makkelijk oordelen, maar openbaar vervoer is vaak geen optie. Dat is rampzalig hier. Rijbewijs zomaar invorderen. Een rijgeschiktheidstest boven de 70 en iedere 5 jaar opnieuw een test. Zo is er controle, overzicht en confrontatie. Alcohol is veel erger. 2x de bovengrens? Inleveren
Zeeuwse mevrouw (2-9-2011 om 10:07)
@ Jan P. Voel je je aangesproken? Net of de oudere zoveek respect hebben voor de jongeren! Maar goed door naar de feiten. Deze man is niet meer in staat om achter het stuur te kruipen, wie gaat de schade betalen? Het zou je auto maar weer zijn. Dan zit je toch mee de ellende. Hij moet gewoon lekker ov nemen en anders taxi. 65+ reizen toch voordelig met ov. Idd dr zijn jonge mensen die ook onverantwoord rijden maar toch meestal zijn dit soort domme fouten toch echt iets voor bejaarden hoor.
Cookie-instellingen beheren