Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bejaarde rijdt door slagboom

Toegevoegd: 31-08-2011, 18.15 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 83-jarige Middelburger is woensdagmorgen met zijn auto door een slagboom gereden van een parkeerterrein aan de Segeerssingel in Middelburg.

Hij was het parkeerterrein van Q-park bij het NS-station opgereden terwijl de slagboom nog naar beneden was. Doordat hij het gaspedaal bleef indrukken botste hij tegen twee geparkeerde auto's. Eén van deze auto's schoof door tegen een derde auto. De 83-jarige bestuurder en zijn vrouw bleven ongedeerd.


Gezien de hoge leeftijd van de Middelburgse automobilist en de omvang van het ongeval is besloten zijn rijbewijs in te nemen. Dit wordt opgestuurd naar het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M@r (2-9-2011 om 08:53)
@ Jaap Verkeer: Ik weet niet waar jij je cijfertjes vandaan haalt; maar dementie komt ook op jongere leeftijd voor hoor! Punt is meer het verminderd reactievermogen; en dat zou je b.v. elk jaar kunnen laten testen vanaf een bepaalde leeftijd.
Ddd (2-9-2011 om 08:01)
@rijbewijs kwijt.. was u zelf niet die bestuurder?
Willem (2-9-2011 om 04:31)
EN maar schelden op de ouwetjes. ok. ouderen maken brokken. maar heb toch sterk de indruk dat onder jonge ( 18--30 jr ) bestuurders meer fouten worden genaakt. ikzelf heb mijn rijbewijs vrijwillig ingeleverd , de kans op een black-out was en is aanwezig en dan wil ik niet meer achter het stuur.
Rick (1-9-2011 om 23:52)
Ik zie heel wat reacties over een leeftijdsgrens voor ouderen. Wat denk je van een leeftijdsgrens tot 24 jaar? Die categorie veroorzaakt heel wat meer ongelukken! Eenzijdige ongevallen; waar zijn ze mee bezig tijdens het rijden?? In de berm terechtkomen: hoe krijg je het voor elkaar?
Renata (1-9-2011 om 23:41)
Het eerste wat ik dacht toen ik las over de frontale, dodelijke botsing vandaag is dat mensen op die leeftijd niet meer achter het stuur moeten. Je hoeft niet per se dement te zijn, je reaktie vermogen gaat gewoon achteruit. Dat is iets wat we allemaal wel al merken als we ouder worden denk ik. Zijn de laatste tijd toch wel al veel oudere mensen betrokken bij ongevallen.
Mikkie (1-9-2011 om 23:02)
HaHa, en heeft een ieder die hier gereageerd heeft er al eens bij stil gestaan dat jullie allemaal ooit zo oud hopen te worden???Zijn we dan ook zo makkelijk dat we het rijbewijs gaan inleveren en een taxi bellen? iedereen is zo oud als men zich voelt,dus scheer niet iedereen over een kam
Cookie-instellingen beheren