Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bejaarde rijdt door slagboom

Toegevoegd: 31-08-2011, 18.15 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 83-jarige Middelburger is woensdagmorgen met zijn auto door een slagboom gereden van een parkeerterrein aan de Segeerssingel in Middelburg.

Hij was het parkeerterrein van Q-park bij het NS-station opgereden terwijl de slagboom nog naar beneden was. Doordat hij het gaspedaal bleef indrukken botste hij tegen twee geparkeerde auto's. Eén van deze auto's schoof door tegen een derde auto. De 83-jarige bestuurder en zijn vrouw bleven ongedeerd.


Gezien de hoge leeftijd van de Middelburgse automobilist en de omvang van het ongeval is besloten zijn rijbewijs in te nemen. Dit wordt opgestuurd naar het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Golf GTI (1-9-2011 om 17:33)
Sorry hoor, maar als je zoiets voor elkaar krijgt lijkt het mij dat deze bestuurder al voor langere tijd een gevaar op de weg is... en had zijn rijbewijs eerder ingenomen moeten worden. Het gebeurd zo vaak dat ik een oudere bestuurder levensgevaarlijke capriolen uit zie halen...
Jaap verkeer (1-9-2011 om 16:16)
Mensen boven de 80 hebben een grote kans op dementie, boven de negentig is die kans al gestegen tot bijna 50% ! Met de vergrijzing gaan we dit soort ongelukken in toenemende mate meemaken. Ivm de veiligheid van anderen is het van belang dat die oudjes niet meer rijden. Hoe triest het ook voor ze is.
Matthijs (1-9-2011 om 16:06)
Levensgevaarlijk die bejaarden op de weg! @Rijbewijs kwijt: Daar hebben ze de taxi of het OV voor uitgevonden. "doe een test bij die man oid en laat hem bewijzen of hij kan rijden" Dat heeft hij al bewezen. Stukje niet gelezen??
Ddd (1-9-2011 om 10:13)
Eindelijk dit moeten ze vaker doen bij oudere mensen die een dreiging in het verkeer vormen en het zijn er helaas zo veel.. Mensen als je niet meer kan rijden doe het dan ook gewoon niet en bespaar levens en bedankt!
Zeeuwse mevrouw (1-9-2011 om 09:52)
Ja maar wat wil je dan? Nu was het een slagboom waar die knuppel tegenaan reed, straks een kind die hij niet ziet? Ze hebben ook bussen en anders taxi. Veiligheid staat voorop.
Cynthia (1-9-2011 om 08:02)
@Rijbewijs kwijt: Je ziet regelmatig mensen van hoge leeftijd rare stunten uithalen in het verkeer. Dat ze dan geen kant meer op kunnen na invordering rijbewijs is dan jammer. Ze zijn een gevaar op de weg!
Cookie-instellingen beheren