Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bejaarde rijdt door slagboom

Toegevoegd: 31-08-2011, 18.15 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 83-jarige Middelburger is woensdagmorgen met zijn auto door een slagboom gereden van een parkeerterrein aan de Segeerssingel in Middelburg.

Hij was het parkeerterrein van Q-park bij het NS-station opgereden terwijl de slagboom nog naar beneden was. Doordat hij het gaspedaal bleef indrukken botste hij tegen twee geparkeerde auto's. Eén van deze auto's schoof door tegen een derde auto. De 83-jarige bestuurder en zijn vrouw bleven ongedeerd.


Gezien de hoge leeftijd van de Middelburgse automobilist en de omvang van het ongeval is besloten zijn rijbewijs in te nemen. Dit wordt opgestuurd naar het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marga (1-9-2011 om 07:49)
@Nou rijbewijs kwijt, Een test lijkt mij niet meer nodig hij heeft zonder de officiele test het bewijs al geleverd dat het beter is om niet meer te rijden. Straks rijdt meneer door de spoorbomen. i.p.v auto kom je ok een eind met het openbaarvervoer dat lijkt mij veiliger voor iedereen.
M@r (1-9-2011 om 07:20)
Dat heeft hij dus bewezen....en dat gaat niet meer kennelijk.En gelukkig is er nog de combi-taxi; die is nog niet wegbezuinigd.
Angel (31-8-2011 om 23:51)
Ja sorry hoor, maar die mensen horen écht niet meer op de weg op die leeftijd!! Of ze nou gezond en goed bij zijn of niet, grenzen stellen! Het gebeurt steeds vaker zulke rare ongelukken. Ze moeten een leeftijdsgrens instellen bij de regering!
W (31-8-2011 om 23:26)
Goed lezen: is opgestuurd naar CBR: dan volgt er een test. Buiten dat: natuurlijk is het zielig maar nog zieliger wordt het als iemand door blijft rijden terwijl dat onverantwoord blijkt en er ernstige ongelukken gebeuren.
Ojee (31-8-2011 om 22:28)
@rijbewijs kwijt. Het is wel sneu dat deze mr zijn rijbewijs kwijt is, maar Nederland wordt er wel een stuk veiliger door! En die rijvaardigheidstesten voor ouderen mogen ook wel een stuk strenger worden. Laat ze gewoon opnieuw rijexamen doen!
Mariska (31-8-2011 om 22:14)
Bewijzen of hij nog kan rijden??!!! Ik denk dat deze man zelf wel heeft bewezen dat hij dat niet meer kan.. Tegen een slagboom aanrijden, vervolgens gas blijven geven en tegen twee auto's aanbotsen.. Lijkt me reden genoeg om zijn rijbewijs in te nemen! Hij kan toch een taxi bellen??
Cookie-instellingen beheren