Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Ernstig ongeluk, niemand wil helpen

Toegevoegd: 17-12-2011, 10.29 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is vrijdagavond een brommerrijder ernstig gewond geraakt. Hij is naar Rotterdam gebracht. Het duurde enige tijd voordat het ongeluk werd gemeld omdat omstanders geen 112 wilden bellen.


Rond 20.50 uur kwam een man met zijn brommer ten val op de Edisonweg. Een Poolse passant zag het ongeluk gebeuren en vroeg omstanders om hulp. Zij wilden hem echter niet helpen en hijzelf had geen telefoon. Hij moest vervolgens naar de Paul Krugerstraat lopen om daar pas iemand te treffen die hem te hulp schoot en 112 belde.

De brommerrijder bleek er ernstig aan toe te zijn. Hij had vermoedelijk een neurotrauma en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Het traumateam uit Rotterdam werd rond 21.20 uur gelarmeerd en is de ambulance tegemoet gereden. Er werd een rendez-vous afgesproken tussen Kruiningen en Rilland. Het slachtoffer is uiteindelijk naar het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Volgens de politie reed de brommerrijder, een 45-jarige Vlissinger, over de Edisonweg richting de Prins Hendrikweg. Net voor de wegversmalling in de buurt van de fitness-school reed hij tegen de meest rechtse pilaar van een wegversmalling. Hij landde tien meter verder op het wegdek. Zijn helm vloog daarbij af. Er waren geen sporen die duidden op de betrokkenheid van een ander voertuig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Petrus (17-12-2011 om 21:02)
De kerstvierende en wereldvrede prekende fatsoensrakkers die zeuren om naastenliefde moeten eens goed nadenken over dit voorval.Denk eens aan het kerstverhaal! vrede op aarde haha! hypocriet! toch? Tjonge jonge wat een schijnheilig gedoe, niet willen bellen maar wel staan kijken,zeker geen TV thuis?
Marcel (17-12-2011 om 20:27)
Ik kom bijna dagelijks op de edisonweg het is gewoon levens gevaarlijk die stoepranden midden in de weg. Vaak staan er geen paaltjes op dus zijn ze ook niet zichtbaar zeker in de donker niet. De gemeente doet er ook niets aan ook het zal tijd worden dat ze er eens wat aan gaan doen voordat er nog meer ongelukken gebeuren.
Arina (17-12-2011 om 19:01)
Wat mij zo opvalt in deze reacties is dat alle z.g. aardige mensen die zo opkomen voor dit slachtoffer zelf zo ontzettend lelijk kunnen reageren en een anders zoveel slechts toewensen. Zou dat misschien ook anders kunnen?
W (17-12-2011 om 18:52)
Av heeft dus 112 gebeld en samen met omstanders EH verleend toen ze het slachtoffer zagen. Waar was die poolse man toen? Sluit niet aan bij het bericht waar staat dat er hulp kwam nadat de poolse man op de Krugerstraat iemand trof die 112 belde.
Een echte hulpverlener. (17-12-2011 om 18:40)
Donker, regen, wie weet wat je zelf overkomt wanneer je stopt.... TIP: Rijd iets verder door, stap niet uit en bel dan 112.
Kaatje (17-12-2011 om 18:39)
Ik ben het met M (12.14 uur) eens. Ik ken de plek totaal niet en weet niet wat er eerder heeft afgespeeld voordat er iets met deze man gebeurde. Als ik in de buurt zou zijn zou ik ook niet weten hoe ik zou reageren. Ik denk dat iedereen te snel oordeelt totdat men zelf in de situatie zit. Sterkte!
Cookie-instellingen beheren