Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Forse boete voor slik op de weg

Toegevoegd: 23-08-2012, 20.58 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een Loon- en Grondverzetbedrijf uit Baarland conform de eis een boete van tienduizend euro, waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd.

Het bedrijf wordt wegens 'grovelijke nalatigheid' verantwoordelijk gehouden voor een verkeersongeval dat op 6 oktober op de 's Gravenpoldersestraat bij Hoedekenskerke plaatsvond. Een 26-jarige vrouw raakte daarbij ernstig gewond.


Een uienbedrijf uit 's Gravenpolder had het Baarlandse bedrijf opdracht gegeven zeefgrond over een landbouwperceel uit te rijden en dat bedrijf had het daar zo druk mee, dat zowel het uienbedrijf als een loonbedrijf uit Hoedekenskerke moesten bijspringen. Echter, de klei en het slik dat daarbij eind september op de weg achterbleef bleek te moeilijk te verwijderen en dus werd er volgens het Baarlandse bedrijf gewacht tot het ging regenen.

Op de bewuste dag begon het inderdaad te regenen maar werd de weg spekglad, met als gevolgen dat de auto van de vrouw begon te slippen en de auto tegen een boom tot stilstand kwam. In het geval van de twee andere bedrijven kwam de rechtbank tot vrijspraak., omdat die er vanuit mochten gaan dat de opdrachtnemer zou zorgen voor de schoonmaakwerkzaamheden en dat dat werk ook naar behoren zou geschieden.

Tegen het uienbedrijf was 6000 euro en tegen het loonbedrijf 4000 euro gevorderd waarvan ook voor elk de helft voorwaardelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Iemand (24-8-2012 om 16:27)
Mar, je hebt geen idee waar je het over hebt. Dit was zeker geen roekeloos rijgedrag. Heb je de foto's erbij gezien vorig jaar? Al rij je stapvoets, je gaat gegarandeerd in de slip. Ik rij veel in buitengebieden en heb al vaak een slipcursus gedaan met 10 km. per uur door de slik. Je schuift zo weg.
Barry butsers (24-8-2012 om 13:20)
Alles wat van uw wagen of aanhanger valt, valt onder afgevallen lading en daar is de chauffeur ten alle tijde verantwoordelijk voor. Die is verplicht zijn afgevallen lading op te ruimen. Of dit nou papier,hout,puin,,tv's of modder is..opruimen die rotzooi!
Domootjuh (24-8-2012 om 12:36)
Hardwerkende mensen??? dan kunnen ze ook wel ff 3 x zo hard werken om die rotzooi op te ruimen als ze hardwerkende mensen zijn, andere wegggebruikers vragen toch nie om al de rommel op de weg???
Henriette (24-8-2012 om 12:21)
Allemaal een meewerken aan een goed begaanbare weg. Een boer kan nu eenmaal niet elke keer als hij over de weg heeft gereden gaan schoonmaken en een automoblisit heeft ook een eigen verantwoording die eruit bestaat dat als er slik op de weg ligt je toch je rijgedrag enigzins moet aanpassen.
Oost-souburger (24-8-2012 om 12:12)
Geef de mensen die ringrijden en hun poep op de weg laten liggen dan ook maar flinke boetes en hun en 5 jaar niet meer openbaar hun sport laten zien behalve bij hun vereniging zelf , ik ben een voorstander voor boetes die beginnen bij 250 euro voor de goedkoopste boete en oplopend tot 1000 euro
Jan (24-8-2012 om 11:42)
@Mar, mens je weet niet waar je het over hebt. Ik ben geboren en getogen in boerengebied, maar als er roekeloos gereden word is het echt door de agrariers zelf, zonder verlichting, en te hard, te jonge kinderen op een tractor, en dan nog de slik die ze achterlaten, het excuus: oogsttijd
Cookie-instellingen beheren