Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 40 km

Forse boete voor slik op de weg

Toegevoegd: 23-08-2012, 20.58 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een Loon- en Grondverzetbedrijf uit Baarland conform de eis een boete van tienduizend euro, waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd.

Het bedrijf wordt wegens 'grovelijke nalatigheid' verantwoordelijk gehouden voor een verkeersongeval dat op 6 oktober op de 's Gravenpoldersestraat bij Hoedekenskerke plaatsvond. Een 26-jarige vrouw raakte daarbij ernstig gewond.


Een uienbedrijf uit 's Gravenpolder had het Baarlandse bedrijf opdracht gegeven zeefgrond over een landbouwperceel uit te rijden en dat bedrijf had het daar zo druk mee, dat zowel het uienbedrijf als een loonbedrijf uit Hoedekenskerke moesten bijspringen. Echter, de klei en het slik dat daarbij eind september op de weg achterbleef bleek te moeilijk te verwijderen en dus werd er volgens het Baarlandse bedrijf gewacht tot het ging regenen.

Op de bewuste dag begon het inderdaad te regenen maar werd de weg spekglad, met als gevolgen dat de auto van de vrouw begon te slippen en de auto tegen een boom tot stilstand kwam. In het geval van de twee andere bedrijven kwam de rechtbank tot vrijspraak., omdat die er vanuit mochten gaan dat de opdrachtnemer zou zorgen voor de schoonmaakwerkzaamheden en dat dat werk ook naar behoren zou geschieden.

Tegen het uienbedrijf was 6000 euro en tegen het loonbedrijf 4000 euro gevorderd waarvan ook voor elk de helft voorwaardelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
SK (24-8-2012 om 07:27)
Een beetje moderne boer zorgt ervoor dat hij de weg netjes achterlaat voor zijn mede weggebruikers! Ik ben zelf opgegegroeid in een polder en onze buurman maakte er ook altijd werk van de weg schoon te spuiten na werkzaamheden. Zeker nu de herfst en winter er weer aan komen is het van levensbelang
Renata (24-8-2012 om 01:47)
Deze mensen zijn inderdaad nalatig geweest maar laten we nou de komende tijd ook onze eigen verantwoordelijkheid nemen zeg. Er zijn geen waarschuwingsborden nodig om te zien dat er modder op de weg ligt. Je past je snelheid gewoon aan en er is niets aan de hand.
Marian (24-8-2012 om 00:35)
Het zijn hardwerkende mensen maar dat ben ik ook net als ouder en motorrijder, ik kan mijn leven verliezen dan is er een hardwerkend mens minder? Boeren/loonbedrijven zijn verplicht de (openbare) weg schoon te houden en zoals Piet terecht opmerkt er zijn al veel te veel doden en gewonden gevallen
Freddy (24-8-2012 om 00:25)
Ben het geheel met @Mar eens, je weet dat er in zulk soort gebieden slik op de weg kan liggen, en zeker in die periode, en ondertussen juist diegene die of het al zo moeilijk hebben in dit land nog moeilijker proberen te maken!
D. (23-8-2012 om 23:07)
@Mar: Roekeloos rijgedrag is juridisch niet, of zeer moeilijk, aan te tonen. Dat er slik op de weg lag was wel aan te tonen. De rechter heeft juridisch een goede uitspraak gedaan. Of het klopt dat laat ik maar in het midden, daar weet ik het mijne niet van. @Jan: Schade afhandeling in dit land duurt jaren, afhankelijk van wat de gevolgen zijn. Aangezien er nu een schuldige partij is, is het verder verzekeringswerk, wordt de schade vergoed en krijgt ze waarschijnlijk smartegeld.
Argus (23-8-2012 om 22:50)
O,.....dus hardwerkende roekeloze boeren moeten vrijuit gaan! Nee hoor, zorg maar dat je slik op je land blijft. Als boer krijg je echt geen vrijkaartje voor de doden die elk jaar valllen. Bah,....wat een gedrag. Ik ben boer dus ik mag alles.
Cookie-instellingen beheren