Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Forse boete voor slik op de weg

Toegevoegd: 23-08-2012, 20.58 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een Loon- en Grondverzetbedrijf uit Baarland conform de eis een boete van tienduizend euro, waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd.

Het bedrijf wordt wegens 'grovelijke nalatigheid' verantwoordelijk gehouden voor een verkeersongeval dat op 6 oktober op de 's Gravenpoldersestraat bij Hoedekenskerke plaatsvond. Een 26-jarige vrouw raakte daarbij ernstig gewond.


Een uienbedrijf uit 's Gravenpolder had het Baarlandse bedrijf opdracht gegeven zeefgrond over een landbouwperceel uit te rijden en dat bedrijf had het daar zo druk mee, dat zowel het uienbedrijf als een loonbedrijf uit Hoedekenskerke moesten bijspringen. Echter, de klei en het slik dat daarbij eind september op de weg achterbleef bleek te moeilijk te verwijderen en dus werd er volgens het Baarlandse bedrijf gewacht tot het ging regenen.

Op de bewuste dag begon het inderdaad te regenen maar werd de weg spekglad, met als gevolgen dat de auto van de vrouw begon te slippen en de auto tegen een boom tot stilstand kwam. In het geval van de twee andere bedrijven kwam de rechtbank tot vrijspraak., omdat die er vanuit mochten gaan dat de opdrachtnemer zou zorgen voor de schoonmaakwerkzaamheden en dat dat werk ook naar behoren zou geschieden.

Tegen het uienbedrijf was 6000 euro en tegen het loonbedrijf 4000 euro gevorderd waarvan ook voor elk de helft voorwaardelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (23-8-2012 om 22:02)
Jan en piet: wees toch eens redelijk, natuurlijk moet het worden opgeruimd, maar je weet dat je in een gebied woont, rijd, waar oogst werkzaamheden gaande zijn dus moet je als bestuurder daar ook op allert zijn, ik praat het niet goed maar een beetje begrip mag toch we Jan (ben geen boer)
Thomas (23-8-2012 om 21:58)
Denken jullie echt dat die mensen er geen spijt van hebben wat ze mogelijk deze vrouw aan hebben gedaan? Reageer niet zo gedachteloos.
Thomas (23-8-2012 om 21:57)
Wel moet er uiteraard flink uitbetaald worden zoals je zei, ze zijn en blijven verantwoordelijk. En Piet overdrijven is ook een kunst... er zijn geen tientallen doden gevallen van modder op de weg. Gewoon volle mep laten betalen.
Thomas (23-8-2012 om 21:56)
Gevangenisstraf? Kom op zeg doe niet zo overdreven, het was gewoon nalatigheid, dat overkomt iedereen in zijn leven wel eens. Alsof ze met intentie de weg hebben lopen bestrooien. Jan jouw reactie slaat nergens op, dit zijn geen criminelen.
Airbagtester (23-8-2012 om 21:50)
Veel te laag die boete , 5000 euro dekt niet eens de schade en de medische kosten..... brandweer en politie kosten
Jan (23-8-2012 om 21:39)
Jammer dat er niet bij staat hoe het gaat met die vrouw en hoe het met haar financieel geregeld is. ik vind de boetes veel te laag, een gevangenisstraf was meer van toepassing geweest.
Cookie-instellingen beheren