Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 49 km

Vrijspraak ongeval zwaar letsel

Toegevoegd: 31-01-2013, 22.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Officier van justitie T. Huiskamp had er donderdag graag duidelijkheid over gehad, maar helaas. Géén duidelijkheid of een rijontzegging ook geldt voor een fiets met trapondersteuning.

Twee weken geleden eiste ze tegen een 74-jarige inwoner van Sluiskil een taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar tegen hem. De man had zich op 30 december 2011 bij vrienden in Terneuzen tegoed gedaan aan enkele biertjes en was om zijn fiets met trapondersteuning richting huis gereden.


In plaats van het fietspad aan de rechterkant van de weg te nemen bleef hij op het fietspad voor tegemoetkomend verkeer aan de linkerkant van de weg richting Sluiskil fietsen, met alle gevolgen van dien. Tussen Terneuzen en de brug bij Sluiskil botste hij tegen een bromscooter. De bestuurder van die scooter liep zwaar lichamelijk letsel op, en de bejaarde snorfietser belandde bewusteloos in het ziekenhuis, waar hij van de aanrijding vernam.

Omdat technisch onderzoek geen helderheid had verschaft en ook uit verklaringen niet duidelijk kon worden gemaakt wie nu eigenlijk de botsing had veroorzaakt - de scooterberijder of de man uit Sluiskil - restte de rechtbank niets anders dan de bejaarde man van het misdrijf (het veroorzaken van een ongeval met zwaar lichamelijk letsel) vrij te spreken.

En daarmee verviel ook de rijontzegging en kwam de rechtbank dus ook niet toe aan het beantwoorden van de vraag of een rijontzegging ook geldt voor een fiets met trapondersteuning. Wat restte was de overtreding: rijden onder invloed tegen het verkeer in. En dat leverde de snorfietser donderdag een boete van 750 euro op.

Zie ook:

Rechtszaak over ernstig ongeluk (17-01-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remko (1-2-2013 om 09:09)
Huh? Rijden onder invloed, tegen de rijrichting in en dan vrijgesproken worden voor het veroorzaken van een ongeval wat daaruit volgt? Ik snap het even niet!
Anja (1-2-2013 om 09:07)
Schandalig de bejaarde man heeft teveel gedronken en rijd aan de verkeerde kant van de weg het lijkt mij dan toch duidelijk wie het ongeluk heeft veroorzaakt....Niet de bestuurder van de bromscooter in ieder geval want die reed aan de goede kant van de weg.
Ang (1-2-2013 om 08:21)
Weer iemand waar de hand boven het hoofd wordt gehouden triies iemand veroorzaakt een zwaar ongeluk door drank en kan gewoon verder met zijn leven,terwijl de bestuurder van de scooter er mischien nog steeds last van ondervind ,lang leven ons rechtstelsel
John (1-2-2013 om 07:56)
Ik vind dit ook onbegrijpelijk weer,Niet duidelijk wie dit ongeluk veroorzaakt heeft??? Ben ik nou simpel of hoe zit dat? die kerel was dronken en reed tegen het verkeer in!! Komt er inderdaad heel makkelijk vanaf met een betalingsregeling voor 750 euro ....zal vast helpen voor deze alcohollist!
San (1-2-2013 om 07:44)
Belachelijk dat is ons rechtsysteem. mijn zoon heeft de eerste keer dat daar niet gefiets mog worden en de borden er net stonden een dikke bekeuring gehad zonder pardon terwijl dat wielrenners die altijd verkeerd rijden door mochten gaan. dus als je aan de verkeerde kant rijd ben je strafbaar...pfff
Hoop (1-2-2013 om 07:25)
Ben ik de enige die hier helemaal geen touw aan vast kan knopen ? in dergelijke gevallen is het altijd nooit frisse soep. wie was die dronkaard en waarom wordt hij door bewust expres vaag doen beschermd ? nee, dit riekt ! bestraffen die alcojunk ! de bak en dwangarbeid !
Cookie-instellingen beheren