Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Wielrenners gewond na aanrijding

Toegevoegd: 25-04-2013, 09.34 uur
Door: Veerle van Iren
ELLEWOUTSDIJK - Woensdagavond omstreeks 20.00 uur reed een groepje tourfietsers uit Kapelle over de Trenteweg in Ellewoutsdijk.


Zij werden ingehaald door een bestelbus. De bestuurder hiervan reed tegen de voorste fietser aan. Hierdoor kwam deze ten val. Door de val vielen de drie andere wielrenners over de fietser heen. Alle wielrenners zijn naar het ziekenhuis gebracht en zijn daar behandeld aan diverse botbreuken aan onder andere neus, ribben en sleutelbeen. De vier komen allemaal uit Kapelle. Het zijn twee vrouwen van 56 en 64 jaar oud en twee mannen van 54 en 58 jaar oud.

Door getuigen werd de bestuurder van het bestelbusje herkend als een 20-jarige inwoner van de gemeente Borsele. Agenten zijn naar het woonadres van de bestuurder toe gegaan, maar troffen hem daar niet. Intussen bleek dat de bestuurder van het busje contact had opgenomen met de politie. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Agenten hebben diverse getuigen van de aanrijding gehoord en zijn nog bezig met het onderzoeken van de toedracht. Vandaag wordt de bestuurder van de bestelbus gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henny (26-4-2013 om 20:45)
Een groepje bejaarde mensen die op hun gemakje in groep 2 aan 2 over de weg rijden. Een bestelwagenbestuurder rijdt ze ondersteboven (zal ook niet expres geweest zijn) en wat een hoop commentaar levert dat op. Beter eerst fatsoenlijk leren schrijven. De redaktie zou hier beter 80 % uitfilteren.
Jarno (26-4-2013 om 18:42)
Stelletje zeurpieten, Ik fiets duizenden kilometers per jaar. Wat is het probleem voor een automobilist om even vaart te minderen en een druk op de toeter te geven. Lekker makkelijk he zeuren tegen Wielrenners?
Xiria (26-4-2013 om 18:34)
Ieder die hier commentaar geeft weet het altijd beter, beroeps zeikers en beterweters. geef de fietser maar de schuld, en praat de automobilist maar een complex aan. Hulde aan u. ik zeg sterkte aan de fietsers en ook aan de automobilist.
Slechte ervaring (26-4-2013 om 17:28)
Ja hoor Rudie, leuk geprobeerd .. of misschien beschrijf je hier wel de werkelijkheid. Maar helaas, te veel slechte ervaringen met toerfietsers brengen mij er toe om jouw visie op het gebeuren met toch een korreltje zout te nemen. Ik kom er heel veel tegen, echter zelden met maar 2-en naast elkaar.
John (26-4-2013 om 17:01)
Een jongen van 20 in een bestelbus, onervarenheid ??. Zo een bus is een moordwapen en ik ben blij dat de fietsers nog leven. Als zo een kind een fietser doodrijdt is hij zijn leven lang getraumatiseerd. Ga ze niet afsnijden ofzo want je bent zelf ook slachtoffer, het gaat dan om doodslag. Snappie
Gert (26-4-2013 om 16:36)
Ik was erbij. Het was een bewuste actie van de bestuurder om mensen te raken! Geen twijfel mogelijk. Voor degene die een hekel hebben aan toerfietsers, vervang het woord, en stel voor dat je kind daar fietst, en door een onverlaat vanachter word aangereden. Misschien word dan het een en ander helder
Cookie-instellingen beheren