Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Wielrenners gewond na aanrijding

Toegevoegd: 25-04-2013, 09.34 uur
Door: Veerle van Iren
ELLEWOUTSDIJK - Woensdagavond omstreeks 20.00 uur reed een groepje tourfietsers uit Kapelle over de Trenteweg in Ellewoutsdijk.


Zij werden ingehaald door een bestelbus. De bestuurder hiervan reed tegen de voorste fietser aan. Hierdoor kwam deze ten val. Door de val vielen de drie andere wielrenners over de fietser heen. Alle wielrenners zijn naar het ziekenhuis gebracht en zijn daar behandeld aan diverse botbreuken aan onder andere neus, ribben en sleutelbeen. De vier komen allemaal uit Kapelle. Het zijn twee vrouwen van 56 en 64 jaar oud en twee mannen van 54 en 58 jaar oud.

Door getuigen werd de bestuurder van het bestelbusje herkend als een 20-jarige inwoner van de gemeente Borsele. Agenten zijn naar het woonadres van de bestuurder toe gegaan, maar troffen hem daar niet. Intussen bleek dat de bestuurder van het busje contact had opgenomen met de politie. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Agenten hebben diverse getuigen van de aanrijding gehoord en zijn nog bezig met het onderzoeken van de toedracht. Vandaag wordt de bestuurder van de bestelbus gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joke (26-4-2013 om 16:26)
Veel sterkte/beterschap voor de wielrenners Oordeel niet te snel over wielrenners.Ook ik ben deze week bijna vd weg afgereden op mn gewone fiets,reed netjes rechts vd weg.Op mijn racefiets ben ik ook vaak bijna vd weg afgereden laten we eens wat meer rekening met elkaar houden/wat meer begrip tonen
Wouter (26-4-2013 om 12:15)
@Rudie, En hoe zou het komen dat die toerfietsers zo'n slechte naam hebben denk je? Het is als altijd, de goede moeten onder de kwaden lijden. Ook ik heb meer negatieve als positieve ervaringen met wielrenners en ik ben beslist geen automobilist die opzettelijk fietsers gaat pesten!
Wisse (26-4-2013 om 09:55)
Verder lijkt het oordelen zonder ook maar enige kennis van zaken hier op deze site een normaal tijdverdrijf geworden... Makkelijk om wat te roepen op Internet zonder je ervoor te hoeven verantwoorden!
Wisse (26-4-2013 om 09:53)
Het is jammer voor de wielrenners die zich altijd netjes gedragen in het verkeer. Een groep asociale en egoïstische wielrenners verpesten het voor de rest. Helaas is die groep aso's zo groot dat niemand meer een goed woord over heeft voor wielrenners.
Harry (26-4-2013 om 09:36)
De laatste keer dat ik de verkeersregels checkte stond er dat fietsers achter elkaar hoeren te fietsen. op zn hoogst twee fietsers naast elkaar mits je het andere verkeer niet hindert. Dat is hier dus wel gebeurd. Fietser zijn fout. En bestuurder ook! als je doorrijdt na een ongeluk.
Fokje (26-4-2013 om 08:16)
@Ineke: keurig 2 aan 2 ? Enkel toegestaan indien niet hinderlijk. Wanneer ook overig verkeer dan 'met enen achter elkaar anders de sigaar' En ja hoor: 1 de sigaar. Eigen regels eigen schuld..
Cookie-instellingen beheren