Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Nieuwbakken chauffeur kan niet wachten

Toegevoegd: 18-11-2013, 10.59 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Een 23 jarige inwoner van Middelburg kon niet wachten om zelfstandig achter het stuur te kruipen nadat hij zijn rijexamen had gehaald. Zijn rijbewijs had hij echter nog niet in zijn bezit.


Al eerder deze maand was de jonge bestuurder door de politie gecontroleerd terwijl hij zonder rijbewijs in een auto reed. Toen kreeg hij een proces-verbaal. Toen de politie hem zondagavond rond 22.00 uur op de Johan-Constantin Mathiasstraat in Middelburg weer zag rijden werd hij opnieuw aan de kant gezet. Dit maal liet de Middelburger trots het positieve resultaat van zijn rijexamen zien.

Zijn rijbewijs was echter nog in aanvraag bij de gemeente en zodoende reed hij formeel weer zonder rijbewijs. De politieagenten besloten dat deze keer maar door de vingers te zien. Ze hielden het bij de waarschuwing nu echt te wachten met rijden tot hij zijn rijbewijs in handen heeft.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (21-11-2013 om 13:31)
Al dat gezever, was het iemand van 50 die zijn roze pasje gehaald had en achter het stuur kroop zou er geen haan naar kraaien maar het is een jongere en dat zijn natuurlijk allemaal verkeers criminelen, deze jongen is verzekerd vanaf het moment dat hij zijn roze pasje gehaald heeft,
Remco (18-11-2013 om 18:53)
Is hij wel verzekerd als hij zo iemand aan rijd ? of is de politie dan aansprakelijk...
Politie piet spreekt er schande van (18-11-2013 om 18:34)
Waar slaat dat op ? 1e keer ALLEEN maar een verbaaltje,en dan nog een keer en dan mag men zomaar gewoon doorrijden ?!! ik vraag me af waarom er wetten zijn als de politie die toch niet wil uitvoeren. en wat als hij een ongeluk kreeg zonder rijbewijs, maar met toestemming van de politie ? nou !?
K (18-11-2013 om 17:36)
Kijk een politie agent die menselijk is hij was immers nu wel geslaagd
Kaas (18-11-2013 om 16:27)
Gewoon niet zo doem-denken , rechterlijke uitspraak was duidelijk ( in mijn geval ) , omdat het OM mij ook verweet , onverzekerd te rijden. Alleen besliste de rechter , dat datum slagen was, datum geldig rijbewijs. Ben toen alleen veroordeeld voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs
Walter (18-11-2013 om 15:23)
@kaas, hij had nog geen rijbewijs, want dat moest hij nog aanvragen, en zolang je dat niet in je bezit hebt mag je geen auto rijden, of een ander voertuig waar je een rijbewijs voor nodig hebt. als je geen rijbewijs heb kun je het ook niet tonen. politie kan dat controleren.
Cookie-instellingen beheren