Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 44 km

Goes informeert wijk over pedoseksueel

Toegevoegd: 27-02-2014, 08.09 uur - Update: 27-02-2014, 08.29 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De Goese burgemeester René Verhulst heeft woensdagavond inwoners van de wijk Overzuid per brief geïnformeerd over een veroordeelde zedendelinquent die bij hun in de wijk woont.

Volgens de gemeente was een media-optreden van de man in het televisieprogramma Eén op Eén de aanleiding om de brief te versturen. Hij reageerde in het programma op de commotie rondom de veroordeelde inmiddels ex-zwemleraar Benno L die onlangs in Leiden is komen wonen.

De zedendelinquent werd in 1997 twee keer veroordeeld. De man woonde destijds in Limburg. In de uitzending vertelt de man dat hij bij de eerste zaak drie kinderen heeft misbruikt. Daarna volgde nog een geval van misbruik. Hij werd vrijgesproken van een aanklacht over het leiden van een groot internationaal kinderpornonetwerk.

Na de veroordeling is de man op een gegeven moment naar Zeeland verhuisd. Naar eigen zeggen gebeurde dat niet vanwege problemen in Limburg. De verhuizing vond ook pas jaren later, in 2003, plaats. Tot nu toe hebben zich ook hier geen problemen voorgedaan en de gemeente laat weten er alles aan te doen om dit zo te houden.

De man zegt in de uitzending dat hij ook geen behoefte meer heeft aan het seksuele contact met kinderen. Wel laat hij weten dat er omstandigheden zouden kunnen zijn waardoor hij opnieuw gevoelens krijgt maar juist door openheid naar buiten toe is de kans op herhaling dan erg klein.

Volgens een woordvoerder wordt de man nog regelmatig door een wijkagent bezocht wordt. Ook de burgemeester heeft enkele keren met hem gesproken. De brief van de gemeente wordt ook verspreid onder de omliggende Goese scholen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ingrid (1-3-2014 om 17:30)
Snap aan een kant dat mensen ongerust zijn , maar weet men aan de andere kant wat er zich soms afspeelt binnen een gezin wat naast je woont ook deze kinderen zijn getekend voor detestabel van hun leven! Of eentje die een flink strafblad heeft wegens inbraak en zo kunnen we wel even doorgaan .het is meer aandachttrekkerij van een burgemeester die nu iemand die geen vlieg meer kwaad doet zijn leven ontneemt !!!!!!!!
ik weet (1-3-2014 om 12:44)
ik weet een goede locatie waar pedo's goed kunnen wonen, als buur van die verlulst !
te laat, kans verkeken. (1-3-2014 om 12:41)
die verhulst komt er alleen nu pas mee na dat andere schandaal in de media. dat dus de keuze is gemaakt voor een buurt omringd door scholen en andere instellingen voor diegenen die dus bescherming nodig hebben. maar dat had hij dus liever verzwegen. natuurlijk. ik meen dat dit onbetrouwbaar en leugenachtig is en die zijn functie beter zelf kan neerleggen. reken af met dit figuur in de komende gemeenteraad verkiezingen.
Marco (1-3-2014 om 03:11)
Chemische gecastreerd? Er zijn ook andere manieren om een kind te misbruiken. Geef wen gelijk e.a.? dacht het niet....Vergeet niet dat die kinderen hun leven lang mee moeten lopen, die lulhannes heeft alleen maar prettige gedachtes aan over gehouden en komt er mee weg omdat hij zich jaren ineens netjes gedraagt..... de viezerik.... en jullie ook die hem verdedigen, wacht maar tot het jullie kind overkomt dan lul je wel anders.
sjors (28-2-2014 om 17:15)
Nederland! Een land waar een baldadige voetbalsupporter als hardere crimineel word aangezien dan een pedoseksueel!
keestramper (28-2-2014 om 13:44)
Deze man heeft chemische castratie ondergaan en zijn leven verbeterd. Ach hij kijkt naar kinderen en maakt er vaak foto s van en krijgt daarom ook regelmatig bezoek van de politie maar das toch normaal lol. En ook zegt hij zelf dat als hij zich eenzaam voelt dat hij graag een knuffel wil of een schouder van een jongen dus alles is goed in zijn bovenkamer. Eens een pedofiel altijd een pedofiel. Dat krijg je er nooit uit dus gesloten afdeling van emergis is de beste oplossing levenslang
Cookie-instellingen beheren