Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee dronken bestuurders bij Grijpskerke

Toegevoegd: 04-05-2014, 12.19 uur
Door: Manfred Berrevoets

GRIJPSKERKE - De politie heeft zaterdagavond en nacht een alcoholcontrole gehouden in de omgeving van Grijpskerke. Aanleiding voor de controle was het muziekfestival Surrender Hrieps wat voor de twintigste keer werd gehouden in Grijpskerke. Bij de controles zijn twee bestuurders aangehouden.

Tussen 21:30 uur en 02:00 uur zijn bijna 300 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Twee automobilisten bleken onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het tweetal liep tegen de lamp op de Middelburgseweg.

Een vrouw zat met 260 ug/l iets hoger dan de wettelijke limiet van 220 ug/l en kreeg een boete van 367 euro. De ander had bijna vier keer te veel op. Hij blies 835 ug/l en kreeg een dagvaarding mee. Hij moet zich op 7 augustus voor een rechter verantwoorden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VK (4-5-2014 om 18:26)
835 ugl... Dat is veel, dat die persoon nog kon lopen joh... Dat word 'n poosje lopen bij de psychiater...
mart (4-5-2014 om 17:47)
jantje dat is nog al kort door de bocht, dan kunnen ze wel alle evenementen stoppen en alle cafés en restaurants sluiten waar men alcohol drinkt. Het gaat om de eigen verantwoordelijkheid van de bestuurders om de auto te laten staan en een taxi te nemen of met de fiets te komen naar deze gelegenheden, je moet niet alles op de organisaties schuiven die iets organiseren.
Ernst (4-5-2014 om 16:47)
@ Jantje. Daar de organisatie geen opsporingsbevoegdheid heeft, kunnen ze beter de politie aan de uitgang laten controleren. ;-)
hulpverlener@ Jantje (4-5-2014 om 16:33)
Uitgaand verkeer is (op de openbare weg) geen verantwoordelijkheid van een evenementenorganisator. Het enige wat hij of zij kan doen (of laten doen) is het regelen van verkeer wanneer dit bv in een vergunning vereist is. Een evenementen organisator heeft niet de autoriteit om alcoholcontroles uit te voeren, hij zou het kunnen doen maar mag vervolgens niet handhaven. En op dit prachtig georganiseerde evenement was politie aanwezig dus zij hadden ook direct bij de uitgang kunnen controleren. De hier genoemde controle stond enkele honderden meters verderop.
Anoniem (4-5-2014 om 16:22)
Ik vind het niet dat de organisatie daar op aan gekeken kan worden en ook niet de gemeente De mensen zelf moeten hun verstand gebruiken Bij zo iets moet je een taxi regelen of geen alcohol drinken De boetes moeten nog hoger worden De mensen leren nooit
Remco (4-5-2014 om 16:07)
Voor fietsers zou dezelfde controle mogen gelden. Vannacht tot 2x toe bij grijpskerke van mijn fiets gereden door dronken tegenliggers die al zwalkend over het fietspad geen oog meer hadden voor welk verkeer dan ook...
Cookie-instellingen beheren