Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee dronken bestuurders bij Grijpskerke

Toegevoegd: 04-05-2014, 12.19 uur
Door: Manfred Berrevoets

GRIJPSKERKE - De politie heeft zaterdagavond en nacht een alcoholcontrole gehouden in de omgeving van Grijpskerke. Aanleiding voor de controle was het muziekfestival Surrender Hrieps wat voor de twintigste keer werd gehouden in Grijpskerke. Bij de controles zijn twee bestuurders aangehouden.

Tussen 21:30 uur en 02:00 uur zijn bijna 300 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Twee automobilisten bleken onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het tweetal liep tegen de lamp op de Middelburgseweg.

Een vrouw zat met 260 ug/l iets hoger dan de wettelijke limiet van 220 ug/l en kreeg een boete van 367 euro. De ander had bijna vier keer te veel op. Hij blies 835 ug/l en kreeg een dagvaarding mee. Hij moet zich op 7 augustus voor een rechter verantwoorden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kaatje (4-5-2014 om 15:58)
Jantje wat dacht je van de verantwoordelijkheid van de bestuurder zelf?? Als je auto mag rijden heb je een rijbewijs gehaald en weet je ook dat je niet met drank achter het stuur moet gaan zitten!! Dit kan je niet in de schoenen schuiven van de organisatie! Hennie inderdaad 2 op de 300 is een mooie uitkomst!!
biertje (4-5-2014 om 15:58)
Lang verhaal kort samengevat,. TROTS op het volk daar. geen vechtpartij gezien, taxi ten overvloede waar verstandig genoeg veel mensen mee weg gingen. Dikke pluim voor het Sfeer beheer team en de organisatie dus van HRIEPS 2014.
meisje01 (4-5-2014 om 14:53)
@jantje: volgens mij weet iedere bestuurder dat alcohol en verkeer niet samen gaan!!! Daar hoeft een organisatie niet op te letten! Feest moet ook gewoon doorgaan. Als iederen bij welk evenement gelijk roept stoppen wordt het helemaal een saaie boel!
Erica (4-5-2014 om 14:51)
Is het niet de verantwoording van de personen zelf in plaats van de organisatie de schuld te geven...als je je rijbewijs dus ook het verstand hebt weet je dat het niet mag en kan....
jantje (4-5-2014 om 13:06)
logisch want door de orgenisatie is veel te weinig controle op het uitgaant verkeer van dat terrein terwijl er zogenaamde verkeersregelaars staan te zwaaien met hun armen!!beter is het dan ook om uitgaand verkeer te controleren als ze weg rijden vanaf de terreinen en ik vind dit erg slap van de organisatie ....gewoon door de gemeente veere en burgermeester dit evenement voortaan verbieden en geen vergunningen meer geven als ze geen controle kunnen houden over hun ,,verkochte drank,, aan de criminele bestuurers want voor hetzelfde geld word er iemand aangereden en onnodig slachtoffer word van die zuipschuiten
hennie (4-5-2014 om 13:03)
Het zijn er twee teveel maar van de 300 vind ik het een mooie uitkomst. Het had veel erger kunnen zijn, zeker na zo'n mooi feest!!!
Cookie-instellingen beheren