Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meisje bekent verzonnen verkrachting

Toegevoegd: 13-05-2014, 16.43 uur
Door: Rolf de Feijter

OOST-SOUBURG - De politie heeft vandaag een gesprek gevoerd met het 14-jarige meisje dat twee weken geleden melding deed van verkrachting. Zij heeft bekend dat het verhaal over de verkrachting door haar is verzonnen. Er heeft zich op zondag 27 april geen zedendelict voorgedaan.

Het meisje uit de gemeente Vlissingen meldde zondagavond 27 april dat zij rond 21.30 uur was verkracht op het fietspad aan het Koopmansvoetpad. Zij zou door twee scooterrijders zijn achtervolgd en tegen de grond gewerkt. Vervolgens zou zij zijn verkracht door één van hen terwijl de ander op de uitkijk zou hebben gestaan. Een nog onbekende blonde jongen zou haar hebben geholpen. Thuis aangekomen vertelde zij het verhaal aan haar ouders, waarna de politie werd ingeschakeld.

De politie startte een onderzoek met zeven rechercheurs. In de loop van het onderzoek ontstond het vermoeden dat het zedendelict mogelijk nooit had plaatsgevonden. Toen zich ook nog iemand bij de politie meldde met belangrijke informatie werd dit vermoeden groter. Vanwege een verblijf in het buitenland kon het meisje niet eerder worden gehoord.

De politie heeft een proces verbaal opgemaakt vanwege de valse melding. Met het Openbaar Ministerie zal deze casus worden besproken. Het openbaar ministerie neemt uiteindelijk het besluit over de afhandeling van deze zaak. In het belang van de privacy van het meisje wordt geen nadere informatie verstrekt over haar keuze om een onwaar verhaal bij de politie te melden.

Zie ook:

Verkrachting Souburg mogelijk verzonnen (28-04-2014)
Slachtoffer verkrachting 14 jaar oud (28-04-2014)
Meisje verkracht in Oost-Souburg   (27-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (14-5-2014 om 06:14)
Das nou net het probleem tegenwoordig ieder vrouw kan verkrachting roepen en er word niet aan getwijfeld gelukkig hebben we Rechercheurs die zulke zaken tot de bodem uitzoeken
marja (14-5-2014 om 04:17)
gewoon deze dame net zoals andere mensen die een strafbaar feit maken met naam en toenaam in de krant zetten en niks geen privacy voor zulke lui...straks is een ander meisje de dupe waar het dus echt mee gebeurd...en op vakantie?/naar oma?/niks ervan!! dan maar later of niet en daarom was het verhaal al erg vreemd want als ouders van haar snap ik niet dat je dan behoefte hebt om op vakantie te gaan een dag later gewoon alles betalen van de kosten aan recherche..politie..forensisch onderzoek enz....ik wijs die ouders net zo goed schuldig met hun vakantie een dag na ,,,de verkrachting!!) maar ze zullen wel weer zielig worden bevonden(allemaal slechte jeugd gehad ???) en vrijuit gaan
An (14-5-2014 om 02:13)
Wat een harde reacties, zeg! Dat ze dit verzint is heel kwalijk, maar daarmee ken je haar verhaal niet! Het is duidelijk dat het meisje psychische problemen heeft, anders verzin je zoiets niet. Het laat wel zien, dat ze een heftig verhaal nodig heeft om de aandacht te trekken voor iets in haar leven wat voor haar heel heftig of beangstigend is.. Te strenge ouders, aandacht tekort of misschien wel een andere traumatische ervaring. Zij en haar ouders hebben professionele hulp nodig! Maar waarom het meisje zo afstraffen, als je haar echte verhaal niet kent? Het is zo makkelijk om een oordeel te hebben over een ander! Ze is 14! Fouten maken we allemaal. Hoop dat ze ervan geleerd heeft.
Peter (14-5-2014 om 00:37)
1.Goddank, een meisje zonder trauma voor de rest van haar leven. 2. Alle politie-uren optellen x gemiddeld uurloon geeft x en dat betalen haar ouders, maakt niet uit waarvan. Minderjarig kind dus ouders betalen.
AD. (14-5-2014 om 00:15)
Hier zit thuis iets goed fout bij dat meisje thuis.
Middelburgse (13-5-2014 om 23:47)
Waarom over een straf praten? Ik denk dat dit meisje niet lekker in haar vel zit, anders zou ze niet zo'n verhaal verzonnen hebben. Natuurlijk mag je zeker duidelijk maken dat dit niet kan, maar ik denk dat dit meisje hulp nodig heeft. Wel heel bijzonder dat je als ouders - nog tijdens het onderzoek- dan met je dochter op vakantie gaat......en dat de politie dit ok vind.
Cookie-instellingen beheren