Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Al meer dan 120 boetes in Middelburg

Toegevoegd: 28-02-2015, 10.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vrijdagmiddag controleerden agenten in het stadscentrum van Middelburg wederom op het illegaal fietsen door het voetgangersgebied. Ook nu werden diverse boetes uitgeschreven. Inmiddels staat de teller op zeker 120 boetes.

De controles werden uitgevoerd tussen 14.15 en 15.30 uur. In totaal werden 29 mensen bekeurd. Dat gebeurde 5 keer in de Lange Delft, 5 keer in de Sint Janstraat, 16 keer in de Gravenstraat en tot slot 3 keer in de Langeviele.

Deze actie is een vervolg op klachten van winkeliers en winkelend publiek over overlast in het centrum van Middelburg. Fietsen is daar namelijk op diverse plaatsen niet toegestaan. Wie toch door het voetgangersgebied fietst, riskeert een boete van 55 euro.

De afgelopen tijd is al regelmatig gecontroleerd. Inmiddels zijn al zeker 120 boetes uitgedeeld en is er dus al 6.600 euro geïnd. De politie heeft het idee dat er dankzij de controles inmiddels minder door de Lange Delft en de Langeviele wordt gefietst. Ook de komende tijd zal, net als in het centrum van Goes, nog vaker worden gecontroleerd. 

Zie ook:
- Weer tientallen fietsers bekeurd M'burg (26-02-2015)
45 fietsers in de fout centrum Middelburg (25-02-2015)
Laatste waarschuwingen in fietsersgebieden (15-02-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mozes (28-2-2015 om 16:43)
iedereen loopt te klagen dat ze de winkels niet binnen kunnen rijden met hun auto of fiets, misschien een idee. een inrij winkel voor de gemiddelde fietser, die te beroerd is van zijn fiets af te komen. kan met je fietsje langs de winkelschappen rijden. de voorstanders van fietsen in een wandelgebied, moeten eens nadenken voor ze reageren.
Ilona (28-2-2015 om 15:54)
En terecht dat er gecntroleerd wordt. Middelburg is een fijne winkelstad, moet vooral zo blijven. Ik wil VEILIG met mijn kinderen kunnen winkelen, als er dan fietsers voorbij vliegen, omdat ze niet via de Kaaienroute willen fietsen, schrik ik me een hoedje. Daarbij vind ik het niet meer dan normaal om je aan de verkeersregels te houden. Zo bijzonder is deze regel nou ook weer niet. De meeste winkelstraten zijn al sinds de jaren '80 wandelgebied. Dus alle domme reacties over boycot van de winkeliers en te dure boodschappen, is grote onzin. Kunnen Boycot Zeikers, Wim, Hardleers en nog wat anderen hun negatieve en overdreven mening hopelijk wat bijstellen. .
Vlissinger (28-2-2015 om 14:44)
@Boycot Zeikers, lees het artikel nog eens, daar staat toch duidelijk dat ook het winkelend publiek last heeft van aso's die menen dat ze boven de wet staan. Wie is nu eigenlijk het zieltje wat zijn zin niet krijgt?
H.F.M.Reuling (28-2-2015 om 14:33)
Middelburg is altijd al het Walhalla van de fietsende anarchisten geweest. Ik beweeg mijzelf beroeps matig veel door het verkeer in deze stad, maar op deze manier door op een bepaald punt fuiken te zetten is erg gemakkelijk. Daarmee komt de politie nog niet van haar corrupte imago af. Ze moeten maar eens een aantal dagen met mij daar meerijden, zodat ik ze met hun neus op nog andere feiten kan drukken, wat er in deze anarchistische fietsstad allemaal gebeurd is, door het in de watten leggen van fietsers door het gemeente bestuur, door het benadelen van de auto bestuurders die wel veel meer (wegen ) belasting betalen dan fietsers.
Michelle (28-2-2015 om 14:01)
Wat zijn sommige mensen toch hardleers!!!
che (28-2-2015 om 13:57)
Met z,n allen op het internet kopen ,dan gaan de winkels vanzelf weg en is de winkelstraat weer een gewone straat
Cookie-instellingen beheren