Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 37 km

Al meer dan 120 boetes in Middelburg

Toegevoegd: 28-02-2015, 10.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vrijdagmiddag controleerden agenten in het stadscentrum van Middelburg wederom op het illegaal fietsen door het voetgangersgebied. Ook nu werden diverse boetes uitgeschreven. Inmiddels staat de teller op zeker 120 boetes.

De controles werden uitgevoerd tussen 14.15 en 15.30 uur. In totaal werden 29 mensen bekeurd. Dat gebeurde 5 keer in de Lange Delft, 5 keer in de Sint Janstraat, 16 keer in de Gravenstraat en tot slot 3 keer in de Langeviele.

Deze actie is een vervolg op klachten van winkeliers en winkelend publiek over overlast in het centrum van Middelburg. Fietsen is daar namelijk op diverse plaatsen niet toegestaan. Wie toch door het voetgangersgebied fietst, riskeert een boete van 55 euro.

De afgelopen tijd is al regelmatig gecontroleerd. Inmiddels zijn al zeker 120 boetes uitgedeeld en is er dus al 6.600 euro geïnd. De politie heeft het idee dat er dankzij de controles inmiddels minder door de Lange Delft en de Langeviele wordt gefietst. Ook de komende tijd zal, net als in het centrum van Goes, nog vaker worden gecontroleerd. 

Zie ook:
- Weer tientallen fietsers bekeurd M'burg (26-02-2015)
45 fietsers in de fout centrum Middelburg (25-02-2015)
Laatste waarschuwingen in fietsersgebieden (15-02-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jans.. (28-2-2015 om 13:55)
er fietste eens iemand vlak langst me in het voetgangers gebied..bijna tegen me op..ik gaf hem een duw en hij klapte tegen de grond..kl..zak riep hij..ik ging naar hem toe en vroeg..wie is hier de kl'..zak..?... zal ik de politie er eens bij roepen ?hij stond op en verdween zonder nog iets te zeggen..maar hij wist dat ik gelijk had...
johannes (28-2-2015 om 13:10)
Gewoon allemaal boodschappen gaan doen in de buitenwijken, nog gratis parkeren ook. In Middelburg lopen veel te veel toezichthouders en handhavers rond. Tussen het houten bruggetje bij de AH en de Molenberg liepen gisteren maar liefst 5 parkeercontroleurs, vroeger deed slechts 1 persoon de controle in de hele binnenstad !!!
angel (28-2-2015 om 12:38)
Zo dat morgen ze in terneuzen ook doen zeker op de zeedijk dat het een voetpad is en gewoon fietsen als wij als burgers iets zeggen krijgen wij vaak een trap en opgeduwd en de politie doet er niks tegen hun gezeggendan er moet eerst wat gebeuren voor wij in actie komen
Boycot Zeikers (28-2-2015 om 12:23)
Er zit maar 1 ding op, een gehele boycot van de binnenstad winkeliers. Ik zal er niets meer kopen. Dat dat stelletje klagers maar snel failliet en weg gaat, dan is de straat weer waar hij voor bedoeld is, verkeer ! en niet een verlengd eigendom van huurders die denken dat het aan hun is wat er in de openbare straat gebeurt. Dat we maar snel van dat soort verlost worden die ons moeten betuttelen door als het klikspaantje van de klas bij de meester gaat klikken. Nee, die zullen geen cent aan mij verdienen hoor ! Gesloten winkels is minder klagers en minder betuttelende bekeuringen, een goed plan ! En zondag het kalifaat uit naar vrij nederland waar de winkels gewoon wel open mogen.
wim (28-2-2015 om 11:59)
heel goed worden zo we heel dure boodschappen
hardleers (28-2-2015 om 11:59)
gewoon even paar weken uitkijken , en daarna weer vanouds snel fietsen door de mensenhaag
Cookie-instellingen beheren