Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 5 km

Programma Rescue Zeeland bekendgemaakt

Toegevoegd: 28-07-2023, 11.37 uur
Programma Rescue Zeeland bekendgemaakt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het programma van het hulpverleningsevenement Rescue Zeeland (voorheen Rescue Vlissingen) is bekend. De organisatie heeft het programma vanochtend gepubliceerd.


Het officiële programma start op woensdag 9 augustus rond 11.45 uur. De eerste demonstratie is een vlootschouw tussen 12.00 en 12.20 uur.  Voor het eerst dit jaar is er tijdens Rescue een demonstratie van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Het scenario draait om een vuurwapen gevaarlijke verdachte die via het water wil vluchten en wordt achtervolgd door de politie te water. Na een achtervolging zal de verdachte aan land gaan en zich schuilhouden in een locatie op het Badstrand. Leden van de DSI zullen met behulp van een helikopter naar Vlissingen komen en vervolgens de verdachte inrekenen.

Woordvoerder Dennis Castel: "Dit is natuurlijk voor onze bezoekers dé kers op de taart. Er is een lange tijd gelobbyd om deze speciale eenheid naar Vlissingen te krijgen. Het is gelukt en ze pakken ook nog eens enorm uit. Voor bezoekers moet dit spectaculair worden om zo’n demonstratie van dichtbij te kunnen volgen."

Op de website van Rescue Zeeland is het volledige programma te bekijken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan Janssen (29-7-2023 om 09:10)
Waar een wil is, is een weg.
Loes (28-7-2023 om 12:16)
Succes het word mij te druk om iets bij de stands te kunnen zien.
Cookie-instellingen beheren