Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rescue Zeeland trok 50.000 bezoekers

Toegevoegd: 09-08-2023, 19.52 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het hulpverleningsevenement Rescue Zeeland dat woensdag in Vlissingen werd gehouden heeft volgens een eerste schatting verspreid over de dag zo'n 50.000 bezoekers getrokken.


Rescue werd dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. Normaal gesproken werd het evenement eens in de twee jaar gehouden maar de afgelopen jaren was dat niet het geval. In 2020 en 2021 werd Rescue afgelast vanwege COVID-19, vorig jaar ging het evenement niet door omdat de gemeente Vlissingen geen vergunning wilde afgeven. Nadat dat was gebeurd, werd de naam veranderd van Rescue Vlissingen en Rescue Zeeland en werd geopperd het evenement niet in Vlissingen maar elders in de provincie te laten plaatsvinden. Er volgden echter 'constructieve gesprekken' met de gemeente en dit jaar vond het evenement - volgens de organisatie het grootste hulpverleningsevenement van het land - dus wel plaats.

Voor het eerst in de geschiedenis van Rescue Zeeland gaf de Dienst Speciale Interventies (DSI) een demonstratie. Rond 15.00 uur bleek een persoon zich ‘verstopt’ te hebben op een strandwachthuisje op het Vlissingse Badstrand. Nadat eerst reguliere politieagenten de verdachte onder schot hadden genomen, arriveerden leden van de DSI per helikopter. Zij werden naar beneden gelaten en vervolgens werd de verdachte ingerekend en afgevoerd.

Andere hoogtepunten van de dag waren de diverse demonstraties waarbij helikopters werden ingezet. Zo werd een traumahelikopter ingezet bij een fictief scenario op het Badstrand waarbij iemand van een paard was gevallen. Ook werden meerdere zogeheten hoists uitgevoerd. Hierbij wordt iemand vanuit een helikopter neergelaten op een schip. Verder werd voor de tweede keer een vliegshow gedaan door het Britse 'Team Raven'. Al met al kijkt de organisatie terug op een geslaagd evenement zonder noemenswaardige incidenten.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Belast (12-8-2023 om 12:26)
Over de CO2 uitstoot maar te zwijgen van de vliegtuigen en de bezoekers.
@Dj de Looff (11-8-2023 om 12:22)
@ Dj de Looff Het levert ook veel op met Toerisme. Maar dat weet u zelf ook wel. Blijf maar lekker in Middelburg Met alle jaloezie. P.s bij A.H. is azijn nu, in de aanbieding !
Donkey (10-8-2023 om 22:17)
@Dj de Looff:: Het heeft meer toegevoegde waarde dan uw reactie.
Zeelander (10-8-2023 om 19:21)
Wat een top evenement om de jonge jeugd te enthousiasmeren voor een beroep in deze sector! Compliment aan de organisatie en deelnemers!
Dj de Looff (10-8-2023 om 16:22)
Kost weer handen vol geld! En heeft geen enkele toegevoegde waarde. Stoppen met die waanzin.
Cookie-instellingen beheren