Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Campagne: Stop geweld tegen hulpverleners

Toegevoegd: 27-12-2023, 11.46 uur
Campagne: Stop geweld tegen hulpverleners
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – ‘Taskforce Onze Hulpverleners Veilig’ starten een campagne om geweld tegen hulpverleners te stoppen. Met name tijdens de jaarwisseling neemt het geweld tegen hulpverleners toe.


“Het hele jaar door  worden politieagenten, brandweerlieden en boa's geconfronteerd met agressie en geweld. Tijdens de jaarwisseling neemt dit ongewenste gedrag toe”. De ‘Taskforce Onze hulpverleners veilig’ start daarom de campagne ‘Hulpverleners zijn er voor jou’ om aandacht te vragen voor dit probleem en als maatschappij achter onze hulpverleners te gaan staan. De ‘Taskforce Onze hulpverleners veilig’ benadrukt dat geweld tegen hulpverleners onacceptabel is en dat het voor iedereen van belang is dat hulpverleners in alle veiligheid hun werk kunnen doen.

‘Hulpverleners zijn er voor jou’ is dé centrale boodschap van de campagne. “Het is tijd om samen voor hulpverleners te gaan staan en geweld te stoppen. Zij staan in dienst van de samenleving en werken het hele jaar voor de veiligheid van iedereen. Het is onacceptabel dat zij daarbij te maken krijgen met agressie en geweld. En geweld tegen hulpverleners komt vaak voor. Te vaak. Dit mag nooit normaal worden”, aldus de Rijksoverheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (28-12-2023 om 09:05)
Ik vind dat ze er gelijk de knuppel over moeten halen,en desnoods schieten op de knieën. Kei hard aanpakken. Tegenwoordig zijn het gewoon beesten,alleen durven ze niets de lafaards. En gel8jk de cel ingooien voor een maand,ook de minderjarigen net als vroeger water en brood,dan kost het ook wat minder voor de burgers.
Jac (27-12-2023 om 23:36)
Mooi initiatief, maar nagenoeg zinloos ben ik bang. Heeft te maken met de algehele teloorgang van normen en waarden in NL(en in onze buurlanden is het al niet veel beter). Veel van onze (demissionaire)leiders zijn nu zo “politiek correct “ en woke bezig dat de onderliggende redenen en veroorzakers niet eens meer bij de naam genoemd mogen worden. En helaas, zwaardere straffen hebben een minimaal effect, heeft een scala aan onderzoeken al tot in den treuren aangetoond. Hoop dat ik het allemaal fout zie en dat deze campagne een groot succes wordt.
Willem (27-12-2023 om 23:31)
Die raddraaiers levenslang 30 procent van hun inkomen in laten leveren, bij herhaling 50 procent. Doen ze in Finland bij vuurwerkbezit/afsteken, en wat dacht je... Het werkt.
Anon (27-12-2023 om 21:26)
@JFK helemaal mee eens. De straffen in NL zijn om te lachen. Bestraf dit soort misstanden veeeeeel zwaarder, het duurt wel even voordat het bij de grote meerderheid doordringt maar dat zullen ze zich wel een bedenken voordat ze een stommiteit begaan. Geweld gebruiken, paas maanden cel + hoge boete. Met foto, naam en toenaam publiceren zou ook helpen, maar nee... privacy wetgeving hé nog zo belachelijk iets.
Jordi Verschuuren (27-12-2023 om 19:14)
Aan het einde van de dag heeft de politie er zelf last van, ongeacht wat je ervan vindt. Dan mogen ze ook naar zichzelf kijken, anders kunnen ze straks hun werk niet meer doen. Onnodig stem verheffen, bijdehante opmerkingen maken is nergens voor nodig en zorgt voor veel spanning, is ook helemaal niet nodig om autoriteit uit te stralen, zoals gezegd die heb je al. Je ziet het ook in de documentaires op tv. Vooral bij verwarde en opgefokte mensen onder invloed, alsof die er iets aan kunnen doen op zo'n moment. Bedankt voor de complimenten Ad Jonkers, het maakt het nodige los bij u.
Achiel van 't Hof (27-12-2023 om 19:10)
Direct ophouden met dat gepamper, gewoon keihard aanpakken dat tuig.
Cookie-instellingen beheren