Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 217 km

Campagne: Stop geweld tegen hulpverleners

Toegevoegd: 27-12-2023, 11.46 uur
Campagne: Stop geweld tegen hulpverleners
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – ‘Taskforce Onze Hulpverleners Veilig’ starten een campagne om geweld tegen hulpverleners te stoppen. Met name tijdens de jaarwisseling neemt het geweld tegen hulpverleners toe.


“Het hele jaar door  worden politieagenten, brandweerlieden en boa's geconfronteerd met agressie en geweld. Tijdens de jaarwisseling neemt dit ongewenste gedrag toe”. De ‘Taskforce Onze hulpverleners veilig’ start daarom de campagne ‘Hulpverleners zijn er voor jou’ om aandacht te vragen voor dit probleem en als maatschappij achter onze hulpverleners te gaan staan. De ‘Taskforce Onze hulpverleners veilig’ benadrukt dat geweld tegen hulpverleners onacceptabel is en dat het voor iedereen van belang is dat hulpverleners in alle veiligheid hun werk kunnen doen.

‘Hulpverleners zijn er voor jou’ is dé centrale boodschap van de campagne. “Het is tijd om samen voor hulpverleners te gaan staan en geweld te stoppen. Zij staan in dienst van de samenleving en werken het hele jaar voor de veiligheid van iedereen. Het is onacceptabel dat zij daarbij te maken krijgen met agressie en geweld. En geweld tegen hulpverleners komt vaak voor. Te vaak. Dit mag nooit normaal worden”, aldus de Rijksoverheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JFK (27-12-2023 om 13:41)
EEN oplossing, heel zwaar straffen zonder pardon en lik op stuk!
Dieleman (27-12-2023 om 13:29)
de actie is begrijpelijk en terecht. maar zinloos, zolang vuurwerk wordt toegestaan. want daarin zit een combinatie.
Ad Jonkers (27-12-2023 om 13:07)
Hoe diep zijn wij gezonken als er zo'n soort campagne broodnodig is.............Van hulpverleners dient iedereen af te blijven. Deze mensen doen met hart en ziel hun werk!
Sjaak (27-12-2023 om 12:59)
Handen af van hulpverleners, jammer dat er een campagne voor nodig is, dat alleen al zet je aan het denken hoe ziek onze samenleving is geworden, en nog erger gaat worden. Het zit gewoon allemaal tussen je oren, geweldplegers sporen niet ! STOP daar mee !
M@rk (27-12-2023 om 12:51)
Een boete van €1500 per belaagde hulpverlener en een maandje in de cel lijkt mij een prima afschrikmiddel.
r (27-12-2023 om 12:00)
Tijd dat er tijdens dit soort relletjes regels komen dat iedereen die na 1 waarschuwing niet vertrokken is vogelvrij verklaard is.Je kon vertrekken en koos er voor om te blijven, nou prima leer dan maar leven met de gevolgen.
Cookie-instellingen beheren