Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Campagne: Stop geweld tegen hulpverleners

Toegevoegd: 27-12-2023, 11.46 uur
Campagne: Stop geweld tegen hulpverleners
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – ‘Taskforce Onze Hulpverleners Veilig’ starten een campagne om geweld tegen hulpverleners te stoppen. Met name tijdens de jaarwisseling neemt het geweld tegen hulpverleners toe.


“Het hele jaar door  worden politieagenten, brandweerlieden en boa's geconfronteerd met agressie en geweld. Tijdens de jaarwisseling neemt dit ongewenste gedrag toe”. De ‘Taskforce Onze hulpverleners veilig’ start daarom de campagne ‘Hulpverleners zijn er voor jou’ om aandacht te vragen voor dit probleem en als maatschappij achter onze hulpverleners te gaan staan. De ‘Taskforce Onze hulpverleners veilig’ benadrukt dat geweld tegen hulpverleners onacceptabel is en dat het voor iedereen van belang is dat hulpverleners in alle veiligheid hun werk kunnen doen.

‘Hulpverleners zijn er voor jou’ is dé centrale boodschap van de campagne. “Het is tijd om samen voor hulpverleners te gaan staan en geweld te stoppen. Zij staan in dienst van de samenleving en werken het hele jaar voor de veiligheid van iedereen. Het is onacceptabel dat zij daarbij te maken krijgen met agressie en geweld. En geweld tegen hulpverleners komt vaak voor. Te vaak. Dit mag nooit normaal worden”, aldus de Rijksoverheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (27-12-2023 om 19:03)
Jordi misschien nadenken waarom ze zo reageren .de hulpverleners lijken wel vogelvrij bij oud en nieuw .ik vind dat nog veel te mild optreden gezien waar ze mee te maken krijgen .van mij mag iedereen die welke vorm van geweld gebruikt zeer zwaar gestraft worden .maar daar ontbreekt het nog al aan .daarom word dit ieder jaar gekker en het vuurwerk zwaarder .ook daar moet een verbod op komen .net als in het buitenland .georganiseerde vuurwerk shows en geen particulier vuurwerk meer .daar zullen het er wel veel niet mee eens zijn maar dat was met roken ook zo en nu is het geaccepteerd .waarom moet een groep die er ''last'' van heeft onder zo een kleine groep lijden dan heb ik het nog niet over de dieren . laat gemeenten hetzelf organiseren
Sjaak (27-12-2023 om 17:35)
Persoonlijk vind ik dat die campagne nu niet gestart moet worden, maar het hele jaar door. De jongeren hebben soms niet in de gaten waar ze mee bezig zijn. Bepaalde wijken hebben een naam, en dat is meestal niet goed als jongeren door het lint gaan tijdens een hulpactie en het personeel belagen moet er verplicht een tegenactie komen bijvoorbeeld een melding bij jeugdzorg of een celstraf. Ik denk niet dat het 100% gaat werken, maar het eeuwige "foei" roepen is la nutteloos al kinderen
Kees (27-12-2023 om 17:34)
Er zouden toch strengere straffen komen? En tegen mensen die zich niet kunnen gedragen...gedraag je eigen tegenover de hulpverleners die zijn opgeleid en als je beter weet solliciteer op de functie. Word je afgewezen dan ben je psychisch al niet geschikt
Ad Jonkers (27-12-2023 om 14:24)
@Jordi Verschuuren; u bent gepokt en gemazeld als opgefokt persoon? Wat een volkomen idiote reactie van uw kant. Zegt genoeg over uw zwakke positie in de samenleving. Haantjesgedrag? In uw geval domme koeiengedrag..........
Jordi Verschuuren (27-12-2023 om 13:48)
Het schort met name de politie nog wel eens aan een de-escalerende houding, als je dan als bijstander ziet hoe ze op een opgefokte persoon beginnen te foeteren, tja... Dat is vooral voor je eigen veiligheid geen goed idee. Je bent al belangrijk genoeg met je geweldsmiddelen en straks zitten ze geboeid op de achterbank dus waarom dat haantjesgedrag??
VdVonck (27-12-2023 om 13:41)
Stop geweld tegen hulpverleners wordt er dan gezegd. Helaas zien we jaarlijks wederom dezelfde nieuwsberichten. Stuur een politiewagen mee met de ambulance/brandweer met de opdracht hard op te treden. Dat kon met de covidrellen ook. Meteen neerknuppelen dat soort tuin.
Cookie-instellingen beheren