Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meisje bekent verzonnen verkrachting

Toegevoegd: 13-05-2014, 16.43 uur
Door: Rolf de Feijter

OOST-SOUBURG - De politie heeft vandaag een gesprek gevoerd met het 14-jarige meisje dat twee weken geleden melding deed van verkrachting. Zij heeft bekend dat het verhaal over de verkrachting door haar is verzonnen. Er heeft zich op zondag 27 april geen zedendelict voorgedaan.

Het meisje uit de gemeente Vlissingen meldde zondagavond 27 april dat zij rond 21.30 uur was verkracht op het fietspad aan het Koopmansvoetpad. Zij zou door twee scooterrijders zijn achtervolgd en tegen de grond gewerkt. Vervolgens zou zij zijn verkracht door één van hen terwijl de ander op de uitkijk zou hebben gestaan. Een nog onbekende blonde jongen zou haar hebben geholpen. Thuis aangekomen vertelde zij het verhaal aan haar ouders, waarna de politie werd ingeschakeld.

De politie startte een onderzoek met zeven rechercheurs. In de loop van het onderzoek ontstond het vermoeden dat het zedendelict mogelijk nooit had plaatsgevonden. Toen zich ook nog iemand bij de politie meldde met belangrijke informatie werd dit vermoeden groter. Vanwege een verblijf in het buitenland kon het meisje niet eerder worden gehoord.

De politie heeft een proces verbaal opgemaakt vanwege de valse melding. Met het Openbaar Ministerie zal deze casus worden besproken. Het openbaar ministerie neemt uiteindelijk het besluit over de afhandeling van deze zaak. In het belang van de privacy van het meisje wordt geen nadere informatie verstrekt over haar keuze om een onwaar verhaal bij de politie te melden.

Zie ook:

Verkrachting Souburg mogelijk verzonnen (28-04-2014)
Slachtoffer verkrachting 14 jaar oud (28-04-2014)
Meisje verkracht in Oost-Souburg   (27-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre (16-5-2014 om 00:17)
@Dino, Studeer jij voor amateurpsycholoog ofzo. Als ik Pa was, Broek van de kont en slaan. Ben je nu helemaal bedonderd, zeg je dan! Nee, dat rechtvaardigend gewauwel over hoe moeilijk een meisje van 14 het heeft...Er zijn miljoenen 14 jarige meisjes die zoiets NIET doen...
Renata (15-5-2014 om 21:01)
Goh, wat zijn er ineens veel psychologen hier. Die meid moet gewoon aangepakt worden. Goed dat er pv is opgemaakt maar dat zal wel geseponeerd worden omdat ze zo zielig is. Hopelijk achtervolgt haar dit nog lang en anders moet ze maar eens gedwongen gaan praten met meisjes die dit echt is overkomen. Stom kind.
bobbertje (15-5-2014 om 10:46)
met 14 kun je de gevolgen nog niet overzien. maar je weet dondersgoed dat je verkeerd bezig bent. gelukkig is er niemand voor opgepakt. ik ken ook een geval, waarvan de onterechte beschuldigde vanwege die " roep om aandacht ", zijn hele leven naar de donder is. huwelijk kapot, baan kwijt, voor de rechter staan. en dan praat je niet meer over "jammer dat er velen zo negatief reageren " dan heb je daar even geen boodschap aan. maar naar een psycholoog gaan lijkt me geen verkeerd idee. dan kan ze over een tijdje haar pubergedrag in het juiste licht leren zien.
Dino (14-5-2014 om 21:34)
Dit is zeer zeker een schreeuw om aandacht geweest van dit meisje, nu die heeft ze nu, maar ik denk niet dat dit haar bedoeling was.Dit heeft ze niet overzien.Er is denk ik iets anders waar ze mee zit en waar ze thuis niet over durft of kan praten. Problemen op school? Pesten? duidelijk is dat zij hulp nodig heeft. Laten we niet meteen oordelen . Deze vorm van aandacht komt echt vaker voor bij meisjes van die leeftijd. Er veranderd ook veel op die leeftijd ..lichamelijk en geestelijk. Laten we hopen dat ze hier uit komt met zichzelf en met haar ouders. Dit zal ze vast nooit meer doen.
janny (14-5-2014 om 13:42)
erg dat je door zoiets te verspreiden de aandacht op je wil richten ,maar heb jammer genoeg ook zo'n situatie van dichtbij meegemaakt wat ik alleen niet snap is dat de dame in dit geval toen ouder was en overal mee weg is gekomen nog niet eens een flink gesprek met oom agent,zou dat zijn omdat het O.M de aangewezen dader toen al veroordeeld had en zelf niet in een negatieve publiciteit wil staan zo zie je maar de 1 mag meerdere valse aangiftes doen en krijgt nog net geen schouder klopje en de ander word publiekelijk aan de schandpaal gehangen ! ik advies aan de jonge dame zoek hulp !
Belangstellende (14-5-2014 om 13:13)
Jammer dat er velen zijn die zo negatief reageren op het meisje, ik denk dat het echt een schreeuw om aandacht is, er is waarschijnlijk thuis of op school iets aan de hand, maar geef geen vooroordeel, als je niet weet wat er aan de hand is, hou dan je mond. En als er iets aan de hand is, ook dan gaat ons dat niet aan, dan is het voor de hulpverleners en niet voor een buitenstaander. Tuurlijk, wat ze gedaan heeft is niet goed te praten maar hou je er verder buiten, dit wordt echt wel opgelost, nogmaals dat is niet aan ons.
Cookie-instellingen beheren