Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Campagne: Stop geweld tegen hulpverleners

Toegevoegd: 27-12-2023, 11.46 uur
Campagne: Stop geweld tegen hulpverleners
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – ‘Taskforce Onze Hulpverleners Veilig’ starten een campagne om geweld tegen hulpverleners te stoppen. Met name tijdens de jaarwisseling neemt het geweld tegen hulpverleners toe.


“Het hele jaar door  worden politieagenten, brandweerlieden en boa's geconfronteerd met agressie en geweld. Tijdens de jaarwisseling neemt dit ongewenste gedrag toe”. De ‘Taskforce Onze hulpverleners veilig’ start daarom de campagne ‘Hulpverleners zijn er voor jou’ om aandacht te vragen voor dit probleem en als maatschappij achter onze hulpverleners te gaan staan. De ‘Taskforce Onze hulpverleners veilig’ benadrukt dat geweld tegen hulpverleners onacceptabel is en dat het voor iedereen van belang is dat hulpverleners in alle veiligheid hun werk kunnen doen.

‘Hulpverleners zijn er voor jou’ is dé centrale boodschap van de campagne. “Het is tijd om samen voor hulpverleners te gaan staan en geweld te stoppen. Zij staan in dienst van de samenleving en werken het hele jaar voor de veiligheid van iedereen. Het is onacceptabel dat zij daarbij te maken krijgen met agressie en geweld. En geweld tegen hulpverleners komt vaak voor. Te vaak. Dit mag nooit normaal worden”, aldus de Rijksoverheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erick (31-12-2023 om 12:24)
@Thijs Je hebt duidelijk geen goed beeld van hulpverleners! Dat zijn politieagenten en Boa's wel degelijk! Deze mensen zetten zich dagelijks voor de volle 100% in voor de samenleving! Ik zou zeggen ga maar eens een dagje in hun schoenen staan, dan piep je wel anders! Dagelijks worden zij uitgescholden en bedreigt terwijl ze gewoon hun werk doen! Dat politieagenten of Boa's vaak niet op een moment aanwezig kunnen zijn heeft te maken met het feit, dat ze het druk hebben met jeugd die het steeds meer nodig vindt om ongein te trappen! Uit ervaring kan ik je vertellen dat men daar de handen aan vol heeft, en men vaak later of te laat op plaatsen komen waar ze echt nodig waren! Ga dus niet roeptoeteren dat ze die credits niet verdienen!
AntiGSM (30-12-2023 om 13:01)
@Multicultiworld; waarom denk je dat heel Nederland op Wilders gestemd heeft! Wij zijn het meer dan BEU! WIJ als Nederlanders worden in ons eigen land gediscrimineerd! Dus respect voor alle hulpverleners dus ook voor de Politie. Wat denk je dat die mensen afgezien hebben met de Corona demonstraties e.d? En die krijgen niets meer betaald als er een idioot glas of stenen naar hun gooit. Ga zelf eens op de plek staan van de Politie zou ik zeggen. Klaas Vaak heeft dus groot gelijk!
Klaas vaak (29-12-2023 om 16:09)
@multiculti. Multiculti is prima zolang het een land niet overspoeld. En aanpassen naar de maatstaven en gewoontes van het land lijkt me ook normaal. Veel problemen en agressie komen helaas van een groep multiculti die zich niet aan willen passen en het verpesten voor de welwillende.
bram goeree (29-12-2023 om 16:00)
Jordi wat jij voorstelt is de omgekeerde wereld .agenten treden pas op wanneer ze daar toe gedwongen zijn door bepaalde situaties .wat stel jij dan voor ,dat een agent ''vriendelijk'' blijft vragen van alstublieft stop hier eens mee .dat is ook het eerste wat ze proberen ,maar meestal luistert zulk volk niet .oke dan moeten ze de gevolgen ook maar dragen .en net al de meeste hier ben ik ook voor veel strengere straffen en ook alle schade op dat volk verhalen .dat is meer afschrikwekkend dan een goed gesprek .en ook een stuk opvoeding zou helpen .vroeger haalde je het niet in je hoofd om een hulpverlener of politie aan te vallen .dat leerde dat dit niet hoorde .iets met normen waarden waar het nu vaak aan ontbreekt .schande
Thijs (29-12-2023 om 13:39)
Politieagenten en boa's zijn GEEN hulpverleners. Hulpverleners komen namelijk opdagen als je ze nodig hebt en verlenen dan hulp. Politieagenten en boa's zijn handhavers die komen opdagen als je ze niet nodig hebt en niet komen als je ze wel nodig hebt. Dan mag je online aangifte doen... Dat wil niet zeggen dat je tegen hun wel geweld mag gebruiken, maar je moet ze ook geen credits geven die ze niet verdienen
Multicultiworld (29-12-2023 om 10:55)
Je voelt de energie van knorrige mensen die dingen roepen waar ze geen verstand van hebben, . Die zelf stoffig zijn je met een scheve gezicht op straat aan kijken omdat ze niet kunnen accepteren dat de wereld veranderd en multicultureel word. Dan moet je stoppen met vliegen van vliegtuigen en mensen de wereld rond laten neuken als je graag je eigen land wil behouden . Uhuh uhm ( eigen land) daar begint het al he ikke iikke en de rest kan stikke
Cookie-instellingen beheren