Agenda

Heeft u interessante agendapunten die te maken hebben met veiligheid en/of hulpverlening in Zeeland? Stuur deze dan in via redactie@hvzeeland.nl! Algemene Zeeuwse agendapunten worden niet in deze agenda opgenomen.

15-08-2018: Rescue Vlissingen 2018
Op woendag 15 augustus 2018 wordt voor de 11e keer Rescue Vlissingen georganiseerd. Rescue Vlissingen is het grootste hulpverleningsevenement van Nederland. Tijdens de dag geven allerlei hulpdiensten static-shows, zijn er informatiestands en kunnen bezoekers genieten van spectaculaire reddingsdemonstraties. Zowel op het land, als op zee en in de lucht. Meer informatie op www.rescuevlissingen.nl

25-08-2018: Open dag brandweer
Op zaterdag 25 augustus houdt de brandweer van Oosterland tussen 11.00 en 14.30 uur bij de kazerne aan de Wilgenstraat een open dag. Er zijn onder meer demonstraties met een crashtender en een brandweerdrone. Ook wordt een demonstratie vlam in de pan gegeven en om 13.30 uur is er een inzetdemonstratie. Ook zal de nieuwe brandweerwagen van de post te zien zijn. Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven.

29-09-2018: Lifesaver for a day
Onder de noemer Lifesaver for a day kun je op zaterdag 8 september 2018 kennismaken met de Middelburgse reddingsbrigade. Jongeren vanaf 10 jaar oud zijn van harte welkom om mee te doen. Deze dag maak je in sneltreinvaart kennis met het werk van de reddingsbrigade. In het clubhuis start je met een korte veiligheidsuitleg en hierna ga je onder meer aan de slag met EHBO en het leggen van knopen. Ook krijg je een filmpje te zien en natuurlijk ga je ook het water op in één van de reddingsboten. Afhankelijk van je leeftijd en de verdere omstandigheden zul je ook de kans krijgen om onder begeleiding zelf een stukje met de reddingsboot te varen! Verder ga je ook oefenen met het redden van drenkelingen. Van 11.00 tot 15.00 uur start elk uur met een nieuwe groep deelnemers vanaf het clubhuis aan de Dokstraat 24 in Middelburg. Je kunt dus instromen om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Meer informatie vind je hier.

29-09-2018: Open dag brandweer
Zaterdag 29 september organiseert de brandweerpost Zuidlandstraat in Terneuzen een open dag. Vanaf 10.00 uur zijn er diverse demonstraties. Ook zijn deze dag onder meer het team brandonderzoek en een belevingscontainer aanwezig. Ook is er een springkussen en kun je een waterspel spelen.

11-05-2018: KNRM-Reddingbootdag
Op zaterdag 11 mei vindt de jaarlijkse KNRM-reddingbootdag plaats. Meer informatie volgt t.z.t.